Nieuwe mogelijkheden voor je school

Beste ICT-coördinator

Je ontvangt dit bericht omdat je in je KlasCementprofiel opgeeft dat je als ICT-coördinator (pedagogisch of technisch) actief bent. We hebben een paar - eerder technische - berichten voor jou.

1. De KLASCEMENTFILTER op de website van je school

Wist je dat je ook vanop jouw website en/of elektronische leeromgeving kan zoeken in KlasCement? Dat kan heel eenvoudig door onze zoekwidget op je site te plaatsen.

  1. Surf naar de pagina KC-plug-ins (te bereiken via de link onderaan elke pagina van KlasCement.net)
  2. Klik onder Procedure op 'Code genereren'
  3. Plak de code op de gewenste plaats tussen je HTML-code.

Wens je de zoekwidget zo in te stellen dat men vanop jouw site enkel kan zoeken binnen het onderwijstype lager onderwijs of enkel binnen de categorie SITES? Dan kan je eerst de filter zo instellen en dan pas de bijbehorende code laten genereren.

Deel het ons mee als je de zoekwidget geplaatst hebt. Dan vermelden we een link naar die pagina op je site ook onderaan de pagina KC-plug-ins.

Let wel, plaats de zoekplugin niet op pagina's waar veel leerlingen langs komen. KlasCement is voor hen (<18 jaar) niet toegankelijk.

2. KACEE.be voor de beginnende gebruiker

Je begeleidt graag je collega als het om ICT gaat. KlasCement is een online databank waar nieuwe leden het niet altijd makkelijk mee hebben. De vele mogelijkheden kunnen nogal eens overrompelend overkomen. Daarom hebben we een gebruiksvriendelijke ingang gemaakt. Via www.kacee.be kunnen ze filteren op onderwijstype, bouwsteen en natuurlijk één of meerdere zoekwoorden in typen. Wijs ook even op de zoektips.

3. CLASSY nu 0,5 Gb gratis webruimte met PHP en MySQL 

Iedereen die over een lerarennummer beschikt kan gratis 0,5 Gb webruimte krijgen. De server ondersteunt nu ook PHP en MySQL-databank zodat je makkelijk je eigen Drupal of Joomla omgeving kunt opzetten.
[Classy webruimte is enkel beschikbaar voor Vlaamse leerkrachten.]

4. RSS-feeds voor elke zoekopdracht

Je kan van elke zoekopdracht de meest recente bijdragen op je eigen website of vakpagina laten verschijnen door gebruik te maken van RSS.

  1. Filter het nodige
  2. Klik onderaan de linker kolom op 'Abonneer je via RSS'.
  3. Je kan gebruik maken van vrije tools als RSSinclude om de code leesbaar op je website te zetten.

Wil je het laatste onderwijsnieuws uit Vlaanderen en Nederland volgen? Dan kan je alle interessante feeds bundelen en gezamelijk aanbieden.

5. Speciaal voor jou

En tot slot: KlasCement is en blijft materiaal aanbieden DOOR en VOOR het onderwijs ... Lesmateriaal ingestuurd door ICT-co's en voor ICT-co's kan je nu ook makkelijk filteren!

 

 

Deel