Archief filteren



Deze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Deel je lesmateriaal rond kunst, cultuur, erfgoed, crea, ...

Al vier jaar lagen de plannen op tafel, eindelijk is het zover. KlasCement lanceert nog een nieuwe projectsite, deze keer rond het thema CuLTuuR. Op vraag van leerkrachten en na overleg met diverse organisaties in de afgelopen jaren bundelen we het lesmateriaal rond het thema cultuur dat al op KlasCement staat nu ook op een aparte projectsite: 

De Leer-Kracht van Cultuur

Leerkrachten maken rond dit thema mooi lesmateriaal en deelden het al via KlasCement. Dankzij de projectsite valt het beter op, staat het in de vitrine en zal het meer gebruikt worden. De website telt nu al bijna 4000 inzendingen.

De projectsite wordt daarnaast aangevuld met nieuws van partners die de inhoud samen met KlasCement vullen: Cobra en Faronet. Via de projectsite promoten we ook het aanbod van belangrijke initiatieven zoals CANON Cultuurcel.

Zoek je lesideeën over beeldende kunsten, literatuur, film - fotografie - video, muziek, podiumkunsten, erfgoed of creatieve inzendingen? Ben je bezig met cultuureducatie op school? Werk je zelf kunstzinnige projecten uit? Zoek je info van diverse spelers in de cultuursector?

Breng een bezoek aan De Leer-Kracht van Cultuur! Onthou de URL: www.deleerkrachtvancultuur.be.

Bekijk ook de focuspagina's die steeds meer informatie zullen geven over de belangstellingsgebieden van De Leerkracht van Cultuur.

Bovendien gaan we nog een stapje verder. In je persoonlijk KlasCement-profiel kan je sinds een paar weken ook aanduiden dat je op school verantwoordelijk bent voor podiumkunsten, literatuur, muziek, schooltoneel, filmvisies, erfgoed, bezoek aan tentoonstellingen en musea, ... gecombineerd met informatie over je vakken of je leerjaar.  Zo bouwen we aan een nuttige databank om jou nauwer in contact te brengen met organisaties en initiatieven rond die thema's.  Vul je profiel dus zeker aan!