Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Geef jouw oordeel over het Groene Boekje - Woordenlijst

(Doorgestuurd bericht van de Nederlandse Taalunie aan de talensite.)

Geachte heer of mevrouw,

In de Woordenlijst (het Groene Boekje, beschikbaar via http://woordenlijst.org) staan ruim 100.000 Nederlandse woorden in de officiële spelling. Bij elk woord staat - afhankelijk van de woordsoort - nog wat extra informatie over woordgeslacht en vervoegingen. De Nederlandse Taalunie overweegt om de informatie per woord uit te breiden met gegevens die het spellingonderwijs kunnen ondersteunen.

In onze opdracht voeren medewerkers van de Radbouduniversiteit een voorstudie uit. Een peiling naar de reacties op een dergelijke verrijking van de Woordenlijst maakt deel uit van het onderzoek. Uw oordeel over de voorgestelde verrijking van de woordenlijst is één van de factoren die een rol spelen bij het besluit over de eventuele toekomstige uitvoering van het idee.

U ontvangt dit bericht omdat we verwachten dat spellingonderwijs uw belangstelling heeft. Als dat klopt, en als u een kwartier rustig de tijd heeft en een goede internetverbinding, gaat u dan naar http://ru-faculteit-letteren.survey.netq.nl/nq.cfm?q=550b9c4a-a41e-4d90-ac76-c016c73243f5. Daar krijgt u in een kort filmpje te zien hoe de beoogde verrijking eruit zou kunnen zien. Uw reactie is voor ons waardevol en we willen u dan ook vragen de moeite te nemen de bijbehorende vragenlijst in te vullen. Wanneer u er aan begint, maakt u dan alstublieft de vragenlijst af.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Vanzelfsprekend kunt u deze uitnodiging doorsturen aan collega's en andere betrokkenen bij spellingonderwijs.

 Met vriendelijke groet,

 

Rik Schutz, projectleider spelling

Hanneke de Weger, senior projectleider onderwijs

Nederlandse Taalunie