Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade
voor leerlingen uit het zesde leerjaar basisonderwijs
Schrijf je klas nu in en ontdek het Einsteingehalte van je leerlingen!

De Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade wordt dit schooljaar voor de tweede maal georganiseerd. Naar analogie met andere wetenschapsolympiades is dit een prestigewedstrijd met hoge visibiliteit. Onder het wakend oog van peter prof. vice rector Bart De Moor en meter ir. Ann Lambrechts, worden leuke wedstrijdvragen opgesteld voor de voorronde en de finale! Ook de bevoegde Vlaamse ministers steunen deze jeugdolympiade!

Mooie prijzen!

Om het belang van deze olympiade te onderstrepen, is er een ruime prijzenpot voorzien ter waarde van € 10 000! Iedere deelnemende klas en leerling krijgt een leuke technologie materiaalset en prijs!

Praktisch

Via een voorronde gaat men op zoek naar de meest getalenteerde leerlingen om dan in de finale te strijden voor een podiumplaats.

Inschrijven voor de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade gebeurt via de website.
Alle contactpersonen en leerlingen moeten ingeschreven zijn ten laatste op 1 oktober 2012.

Bij de eerste editie waren er 10.929 deelnemers uit 604 klassen van 419 scholen.
Het zou fantastisch zijn mocht ook je school deelnemen en mochten alle leerlingen een kans krijgen om hun technologisch talent te kunnen ontdekken.


Naast de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade is er vanaf dit jaar het TechniekToernooi, een praktische technologiewedstrijd voor teams van 4 leerlingen. Zij komen op een speelse en stimulerende manier in aanraking met de wereld van de techniek. De uitdaging is om een "werkend waterrad" en een "slimme duikboot" te construeren. De leerkrachten krijgen didactisch uitgewerkte fiches en dit past perfect in de nieuwe eindtermen 'techniek'.

Het beste schoolteam kan daarna deelnemen aan één van de regionale wedstrijden op 8 november 2012. Daar worden de 2 beste teams geselecteerd voor de finale in Brussel op 1 december 2012, inbegrepen een 'verbroedering' met Nederlandse jongeren van het TechniekToernooi.
Deelname is gratis, we verwachten enkel dat je team deelneemt aan Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade.

 

De organisatie van de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade loopt in samenwerking met:
Agoria, Bekaert, NMBS-groep, Umicore, RTC Antwerpen/Limburg/Oost-Vlaanderen/Vlaams-Brabant/West-Vlaanderen, USG innotiv, K.U. Leuven, UGent, UHasselt, VUB, Artesis, Artevelde, EHB, GroepT, HOGENT, HOWEST, KaHo St.Lieven, KDG, KHBO, KHK, Lessius, PHL, XIOS en KATHO.
Lees ook de KlasCementartikels over de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade en het TechniekToernooi.