Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Start het schooljaar met voorleessoftware

Leerzorgsite: leerstoornissenVoor leerlingen met een lees- of schrijfprobleem biedt het werken met digitale versies van boeken veel kansen. Aan ’t begin van dit schooljaar valt er heel wat nieuws te melden.

VoorleessoftwareAdibib in het nieuw

Adibib, waar je digitale versies van heel wat schoolboeken kan bestellen, is helemaal vernieuwd. Niet alleen hun website kreeg een volledige make-over, maar ook de boeken zelf zijn geüpdatet. Dit zijn nu pdf’s die je zonder voorleessoftware kan openen.  Dat is handig voor leerlingen die de computer gebruiken omwille van een motorische beperking.

Kortingen op voorleessoftware

Wil je starten met voorleessoftware om tekst te laten voorlezen of om je spelling te controleren? Bezoek dan de websites van Jabbla (voor Sprint) en Sensotec (voor Kurzweil 3000). Aan het begin van het schooljaar geeft men je immers een mooie korting.

Rechten en plichten rond voorleessoftware

Op de website van Adibib heeft men samengevat wat de rechten van leerlingen zijn betreffende het gebruik van de laptop en voorleessoftware.  Het standpunt van de overheid en de onderwijsinspectie en de gevolgen voor scholen lees je in de brochure “Dyslexiesoftware! En nu?”