Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Uitnodiging eTwinning contactseminarie 7/8/9 februari 2013 in Oslo

Het eTwinning team is op zoek naar scholen die willen deelnemen aan een eTwinning contactseminarie voor leerkrachten secundair onderwijs (ASO/BSO/TSO/KSO) in Oslo (Noorwegen) van donderdag 7 tot zaterdag 9 februari 2013. Het thema van dit seminarie is ‘Schoolteams en vakoverschrijdende projecten’.

Tijdens het seminarie krijgen leerkrachten de kans om projectpartners te leren kennen, projectinspiratie op te doen, om te leren werken met de tools en de tips en tricks van projectwerk te leren kennen. De deelnemers keren naar huis met een eTwinning-project dat meteen in de klas gestart kan worden. De voertaal van het seminarie is Engels.

Bovendien is deelname voor de leerkrachten volledig kosteloos. eTwinning neemt alle kosten van accommodatie, organisatie, maaltijden en reis op zich. Een unieke kans dus voor leerkrachten om aan professionele ontwikkeling te doen, en om vakoverschrijdend te werken.

Vanuit Vlaanderen zullen er acht leerkrachten kunnen deelnemen. We nodigen twee deelnemers per school uit, liefst collega's uit verschillende vakken. eTwinning neemt alle kosten voor verplaatsing, accommodatie, maaltijden en organisatie op zich. Deelname is dus volledig kosteloos voor de scholen.

Je kan je kandidaat stellen via dit formulier. Deadline is donderdag 10 januari.

Dankzij een eTwinning-project kunnen de leerlingen werken met een authentiek doelpubliek (motivatieverhogend, meer zelfvertrouwen), functioneel een vreemde taal oefenen, probleemoplossend en productgericht werken. De ervarings- en leefwereld van jongeren wordt breder en de verschillende talenten van leerlingen komen tot recht in een project. Op deze manier werken leerkrachten tegelijkertijd aan lesdoelstellingen, voeten en de schoolvisie.

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren. We kijken er naar uit je dan te ontmoeten!

Vriendelijke groeten,

Sara Gilissen

Bart Verswijvel

Nationale Ondersteuningsdienst Vlaanderen - M: info@etwinning.be - W: www.etwinning.be -T: 02/553.97.51 - A: EPOS vzw - Koning Albert II laan 15 - 6A25 - 1210 Brussel