Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Gratis naar de film dankzij jouw inzet en bioscopen met scholenaanbod

Beste lid van KlasCement,

Ook dit schooljaar kan je met jouw inzendingen bij KlasCement leuke prijzen winnen, waaronder een duoticket voor één van de filmzalen hieronder. We kunnen jou dus niet alleen aanraden om veel en waardevol lesmateriaal te delen via KlasCement, maar zeker ook om eens een bezoek te brengen aan (de website van) onderstaande bioscopen. Speciaal voor scholen hebben ze een heel interessant programma, vaak met begeleidende lesmappen. Verduister de kamer, neem even de tijd en klik door …

[Sphinx: Oost-Vlaanderen: Gent]

Sphinx heeft een breed kwalitatief filmaanbod. Je kan ook deelnemen aan bijzondere filmprogramma’s.
De kijkdoos bevat tal van films die geschikt zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De vertoningen vinden plaats op woensdag, zaterdag en zondag. Maar ook op andere dagen zijn voorstellingen mogelijk.
Lessen in het donker stelt jaarlijks een 20-tal nieuwe films voor die geschikt zijn voor kinderen en jongeren (van kleuters tot hoger middelbaar). Voor elke film wordt een pedagogisch dossier en lesmateriaal voorzien. In Sphinx kan je niet alleen kiezen uit het nieuwe filmaanbod. Je kan ook een film kiezen uit het aanbod van de voorgaande jaren. Een voorstelling is mogelijk vanaf 50 personen. Is de groep kleiner, dan kan je eventueel aansluiten bij een andere groep.
Visiedagen. Interessant om weten is dat Lessen in het donker bij aanvang van het schooljaar visiedagen organiseert. Tijdens deze visiedagen kan je gratis de nieuwe films bekijken. Je kan er ook terecht met al je vragen en opmerkingen. Wil je deelnemen, neem dan contact op met Lessen in het donker.
Kies zelf een film. Tenslotte kan je ook zelf een film voorstellen.
Meer info over het scholenaanbod van Sphinx krijg je op deze webpagina

[Kinepolis: Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven,
Braine l'Alleud, Hasselt, Luik en Palace Luik]


Met School at the Movies maakt Kinepolis een onderscheid tussen enerzijds de pedagogische dossiers en anderzijds de fun dossiers, die vooral ontspanning beogen. Vanuit het pedagogisch standpunt kan je als school zelf zowat alle films op alle tijdstippen aanvragen en voorzien we pedagogische dossiers van de educatieve films. Daarnaast organiseren we in al onze 11 bioscopen educatieve projecten zoals de Safer Internet Day op 5 februari 2013 waarbij de politie en Child Focus de gevaren van het internet toelichten, gekoppeld aan de film Trust. Ook tijdens de Franstalige- en Nederlandstalige filmweek kunnen uw leerlingen terecht bij School at the Movies. Bij de fun dossiers werken we met specifieke acties en avant-premières tijdens bepaalde schoolperiodes, zoals de funweek vlak voor de kerstvakantie, paasvakantie of de laatste week voor de grote vakantie. Kortom, voor elke schooluitstap hebben wij een oplossing.
Meer info over School at the Movies op www.kinepolis.be/scholen
Reservatie of vragen via school@kinepolis.com

[The Roxy Theatre: Limburg: Koersel-Beringen]

The Roxy Theatre brengt in 3 gezellige zalen in Koersel-Beringen een ruim aanbod van commerciële- en alternatieve films.
Schoolvoorstellingen zijn mogelijk aan een gunstig tarief. Het team van The Roxy Theatre staat steeds open voor specifieke aanvragen en geven ook suggesties.
Voor bepaalde films zijn er lesmappen beschikbaar.
Voor de juiste programmatie, speciale acties en avant premières surf naar www.theroxytheatre.be of mail naar theroxytheatre@telenet.be

[Elan Filmavonden: Limburg: Koersel-Beringen]

Elke maandagavond om 20u30 vertoont ElaN Filmavonden in TheRoxyTheatre in Koersel een film uit het niet-commerciële circuit, met wat heel wat extra’s om het de echte liefhebber naar zijn zin te maken. Zo programmeert ElaN onder meer nationale avant-premières, thema-avonden, extra large vertoningen en Blind Dates. Bovendien wordt elke film gekaderd: een inleiding, een interview met regisseur, leden van de cast of een toonaangevend figuur uit het Vlaamse filmjournaille. Begonnen als een bescheiden initiatief waarbij ElaN vrienden, kennissen en klanten uitnodigde om wekelijks een film te bekijken, zijn de filmavonden uitgegroeid tot een van de referenties in het Vlaamse filmclubmilieu. Komt dat zien! Meer info vindt u op www.elanfilmavonden.be

[Lumière: West-Vlaanderen: Brugge]

Monsters in Lumière...
Wist je dat... Je élke schooldag terecht kan in Cinema Lumière voor schoolvertoningen? Je ook films kan aanvragen die buiten onze vaste programmatie vallen? Je slechts 5 euro betaalt per leerling, en begeleiders gratis meekomen? Je als leerkracht een pasje kan aanvragen om films binnen je vakgebied te komen ‘voorproeven’? Je filmposters kan reserveren om in je klaslokalen op te hangen? Voor meer informatie: elsie@lumiere.be 050 34 34 65 – 0491 613 523. Download hier de leuke postkaart 'Monsters in Lumière' en / of bekijk het 'stop motion' filmpje op Youtube.

[Cinema ZED: Vlaams-Brant: Leuven]

De onmiskenbare troeven van de Cinema ZED’s scholenwerking zijn snelheid, flexibiliteit en  diversiteit of met andere woorden: ZED kan zowat alle films, in ieder mogelijk formaat, op een moment naar keuze vertonen voor uw school.  Wilt u een aantal suggesties? Die doen we graag!  Of bezoek eens een filmfestival met de school: In december staat het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven op het programma en in mei vertonen we de beste documentaires tijdens DOCVILLE.
Cinema ZED biedt scholen een heel voordelig tarief aan (4.5€/leerling, begeleiders gratis) en ook met je lerarenkaart geniet je van kortingstarief bij de avondvoorstellingen in ZED. Meer informatie vind je op www.cinemazed.be/scholen  of in de scholenbrochure.