Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Kennismaking met de leer- en webomgeving ThinkQuest en MuisWijs!

KlasCement en Oracle Education Foundation nodigen jullie uit. Op woensdagmiddag 19 november 2008 kan je terecht in de gebouwen van de Provinciale Hogeschool Limburg voor een uiteenzetting over ThinkQuest en MuisWijs!.

 

De leer- en webomgeving voor onze kleinsten zit in een nieuw kleedje. Thinkquest Projects, een gratis initiatief van Oracle Education Foundation, is een veilige, internationale projectomgeving voor alle basisscholen en de eerste graad van het secundair onderwijs? Het initiatief verbindt leerlingen en leerkrachten middels collaboratief leren en samenwerken aan projecten. Deze toepassing sluit ook perfect aan bij de tien ict-eindtermen. ThinkQuest Projects was voorheen bekend onder de naam Think.com.

Wil je vooraf al even kennismaken met ThinkQuest Projects, vraag dan nu al een gratis account aan. Ga hiervoor naar www.thinkquest.org en klik op de knop "Enroll". Doorloop de stappen voor de aanvraag van een account. De tekenbevoegde (directeur) van je school dient je aanvraag goed te keuren. Hou er dus rekening mee dat dit proces een aantal dagen in beslag kan nemen. Neem vervolgens je aanmeldingsgegevens mee naar de workshops. (let wel: dit is niet verplicht voor deze nascholing)


Als leerkracht zie je dat het gebruik van computers binnen het lesprogramma veel voordelen heeft. Dat betekent dat leerlingen steeds langer aan een computer zitten. Aandacht voor zithouding, werktechniek, maar ook pauzegedrag en de inrichting van de computerplek zijn dan erg belangrijk. Op school staan computers niet altijd op de meest ideale plek en de computerplek dwingt leerlingen vaak in de meest slechte houdingen. Als leerkracht heb je de verantwoordelijkheid om de kinderen gezond te laten computeren op school. Maak kennis met het project MuisWijs! en ontdek de MuisKit-doos, de leskaarten en de online mogelijkheden.

Ben jij ict-coördinator of leerkracht en geef je les in de lagere school of in de eerste graad van het secundair, schrijf dan nu in. Het aantal plaatsen is deze keer beperkt, er zijn er nog maar 10! Deelname is gratis, doch inschrijven voor 15 november is verplicht!

Programma woensdag 19 november 2008
13.30 ontvangst met koffie
14.00-16.45 ThinkQuest en MuisWijs!
17.00 receptie met een hapje
18.00 einde

Locatie Provinciale Hogeschool Limburg
Blok B
Elfde-Liniestraat 23
3500 Hasselt

>> wegbeschrijving 

Dit bericht lees je ook in de agenda op KlasCement.

Binnenkort
Misschien kan je er deze keer niet bij zijn of is Hasselt voor jou moeilijk bereikbaar. Binnenkort zijn in datzelfde kader nog een paar niet te missen activiteiten gepland.
- 1 december, ICT-dag, KaHo Sint-Lieven, Gent
- 2de trimester: wedstrijd ThinkID 2de editie