Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Is (of wordt) ICT een prioriteit op je school? pICTos biedt een beleidskader op maat!

pictos

Met het laatste schooltrimester voor de boeg kijkt een beleidsploeg met visie uiteraard vooruit! Mogelijke prioriteiten en werkpunten voor volgend schooljaar krijgen nu stilaan vorm.

Scholen die de ICT-eindtermen in de kijker willen zetten, kunnen dit bij voorkeur doen vanuit een duurzaam, beleidsmatig kader. pICTos (plannen van ICT op school) formuleert in dit verband een antwoord op maat. pICTos ondersteunt basisscholen en 1e graad SO bij het opstellen van een visie en beleid rond ICT op school. Met dit online instrument werk je op korte termijn een schooleigen ICT-beleidsplan uit met de ICT-eindtermen als uitgangspunt.

Je kunt als school pICTos op twee manieren gebruiken:

  • Ofwel kies je voor een nascholingstraject met een externe trainer die pICTos bij jou op school introduceert en mee begeleidt.
  • Ofwel volgt een interne ICT-coördinator een trainerssessie pICTos waardoor hijzelf, autonoom, binnen de eigen school of scholengroep, de ICT-tool kan aanbrengen en begeleiden.

Op 26 april organiseert KlasCement een train the trainer pICTos in het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, Hendrik Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel van 13.30 - 16.00 uur.