Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Spijbelen en grensoverschrijdend gedrag aanpakken. Deel je goede praktijkvoorbeelden en win filmtickets!

In maart 2012 werd het actieplan “Spijbelen en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag” door minister Smet gelanceerd, gericht op alle leerlingen in de Vlaamse scholen.

Binnen het kader van dit actieplan willen we een warme oproep doen in functie van het verzamelen en verspreiden van goede praktijkvoorbeelden rond het voorkomen en aanpakken van spijbelen en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag

Concreet zijn we op zoek naar goodpractices rond drie thema’s:

  1. Goede praktijkvoorbeelden over hoe jij als leraar in de klas grensoverschrijdend gedrag voorkwam en/of aanpakte: wat werkte/wat werkte helemaal niet?  Welke mogelijke dingen probeerde jij al met succes uit als alternatief voor een tuchtmaatregel?

  2. Goede praktijkvoorbeelden over schoolbeleid op het vlak van het voorkomen en aanpakken van spijbelen en grensoverschrijdend gedrag: bijvoorbeeld actieplannen, preventieve acties,… die binnen jouw school ondernomen worden.

  3. Op welke manier tracht jij als leraar of jullie als school er voor te zorgen dat er niet aan luxeverzuim gedaan wordt (=  fenomeen waarbij sommige leerlingen - met medeweten van de ouders en zonder toestemming van de schooldirectie - wegblijven van school om wat extra vakantie te nemen, op familiebezoek te gaan enzovoort) op jullie school?  


Kruip in je pen, want de beste inzendingen mogen we belonen met bioscooptickets!