Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Op zoek naar inspiratie voor uw lessen Techniek?

Onze wereld zit vol techniek en technologie. Het is belangrijk om al vanop jonge leeftijd – van in het basisonderwijs – technisch talent op te sporen. Onze samenleving smeekt om goed opgeleide (elektro)technici en technische studierichtingen bieden mooie toekomstkansen.

Stroom-Opwaarts biedt gratis lesmateriaal aan

De mogelijkheden om alles wat met elektriciteit te maken heeft, aan bod te laten komen in uw lessen Techniek zijn onbeperkt. Met de volgende boeken, lespakketten en leermodules willen we u helpen om de kernbegrippen en basisprincipes uit de elektriciteitsleer aan de man (en aan de vrouw!) te brengen. Alle producten zijn gratis verkrijgbaar in de online webshop. Kijk dus zeker eens op www.stroomopwaarts.be


 

Vonk

Hoe ontstaat elektriciteit? Is bliksem gevaarlijk? Waarom is elektriciteit zo nuttig? In het elektro-doeboek Vonk neemt Mr. Elektron de lezer mee op een fascinerende reis door de wereld van elektriciteit. Vonk is de opvolger van Elektrokick en is ook bedoeld voor lezers van 10 tot 14 jaar.

 

 

Hier brandt de lamp

Het educatief pakket Hier brandt de lamp is verdeeld in drie delen. In het eerste deel leren de jongeren dat elektriciteit echt overal aanwezig is in ons dagelijks leven. In het tweede deel ontdekken ze door te observeren, experimenteren, ordenen, tekenen en redeneren enkele basisprincipes en -begrippen van elektriciteit. In het derde en laatste deel passen ze de opgedane kennis toe op een alledaags elektrisch toestel.

 

 

ElektroGREENbox

ElektroGREENbox is een lespakket over groene stroom en duurzaam energieverbruik. Het bestaat uit een leerkrachtenhandleiding, opdrachtenblaadjes voor de leerlingen, een kaartspel en stickervellen.

 

 

Op zoek naar de stroombron

Op zoek naar de stroombron is een educatief pakket voor de leerlingen van de 1ste graad van het secundair. Het bestaat uit acht leuke en leerrijke modules om de leerlingen kennis te laten maken met de principes en toepassingen van elektriciteit.

 

Nieuwsbrief

Op www.stroomopwaarts.be kan u zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief. Zeker doen! Dan bent u altijd op de hoogte van al onze nieuwe initiatieven en projecten.

En nog veel meer…

Proefjes en experimenten om samen in de klas te doen, promotiemateriaal voor doe-dagen en opendeurdagen, filmpjes, een magazine,… Kijk snel op www.stroomopwaarts.be

Het is hoog tijd om de instroom in het elektrotechnisch onderwijs te vergroten en de doorstroming van jonge werkzoekenden naar de arbeidsmarkt te verbeteren. Elektricien is anno 2013 nog altijd een knelpuntberoep. Stroom-Opwaarts is een campagne die Vormelek, het opleidingscentrum voor de sector van de elektriciens, voert op initiatief van zijn sociale partners.