Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

KlasCement op Wikipedia: Dankzij jou!

Dat de voorzitter van Wikimedia NL naar onze conferentie komt, is geen toeval. Wikipedia heeft wat goed te maken ;)

In augustus bewoog er immers wat op Wikipedia NL. Hun moderatoren besloten dat het lemma KlasCement er niet thuis hoorde. Daar werden allerlei redenen voor aangehaald, waaronder: te beperkte doelgroep, niet bekend, te weinig bronnen. Blogger Michel Vuijlsteke merkte dat op en ontkrachtte elk argument stuk voor stuk. Docente Ilse Baetslé maakte KlasCement opnieuw aan. Enkele leden lieten van zich horen in een openbare discussie in niet mis te begrijpen bewoordingen ter verdediging van KlasCement.

Ja, we geven het toe, we waren trots om daar zo lovend omschreven te worden.

 

Uiteindelijk mocht KlasCement dus in de online encyclopedie blijven! Met dank aan iedereen die daarvoor de tijd nam, de 'meatpuppets' of 'sokpopppen'. Bruno Peeters blikt intussen kritisch terug op het gebeuren.

Mooi meegenomen is dat we zo ontdekten dat KlasCement vernoemd wordt in rapporten van de OESO, de Europese Commissie en in andere adviezen als één van de betere praktijkvoorbeelden van platformen waar leerkrachten lesmateriaal delen. Dat is vooral dankzij jou. Blijf delen! Blijf netwerken! Stel KlasCement voor aan je collega.

Kortom ... we zijn op 18 oktober heel benieuwd naar de keynote en middagsessie van Ziko van Dijk over de Nederlandstalige Wikipedia en het nut ervan in het onderwijs, want we kunnen het gebruik van Wikipedia in de klas als bron van informatie nog steeds aanbevelen! Schrijf in voor zijn sessie!