Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

   
 

 Krijg 750 euro subsidie dankzij Slimme Mobiele Scholen 

 
 


  Het project 

Met het project Slimme Mobiele Scholen geven de Vlaamse overheid en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) secundaire scholen in Vlaanderen de kans om gestructureerd aan verkeers- en mobiliteitseducatie te werken.
SMS biedt scholen een subsidie van maximaal 750 euro voor de organisatie van verkeers- en mobiliteitsactiviteiten. Bovendien kunnen ze rekenen op heel wat professionele begeleiding van de VSV. Bekijk zeker het stappenplan eens.


  Het belang van VME 

Jongeren in het secundair onderwijs zijn een stuk zelfstandiger en mobieler dan kinderen in het basisonderwijs. Daarom mag verkeers- en mobiliteitseducatie niet stoppen op het einde van de lagere school. Het is een absolute must om hier in het secundair onderwijs een vervolg aan te breien, want de pieken in de leeftijdscategorieën van de verkeersslachtoffers situeren zich in en net na het secundair onderwijs.


  U vraagt, wij draaien 

Met Slimme Mobiele Scholen wijzen we je de weg in het verkeerslandschap. We bieden je inhoudelijke en financiële mogelijkheden om verkeers- en mobiliteitseducatie in alle graden op een gestructureerde manier op de agenda te zetten.


  Ons aanbod 

Om een gestructureerde aanpak van verkeers- en mobiliteitseducatie mogelijk te maken, bieden we je in het schooljaar 2013-2014 het volgende aan:
  1. Een duidelijk overzicht van alles wat er op de markt is op het vlak van verkeers- en mobiliteitseducatie voor het secundair onderwijs. In de SMS-webshop vind je alle producten en initiatieven die je kunt reserveren.
  2. Gratis begeleiding door een professionele SMS-begeleider in dienst van de VSV, het hele schooljaar lang.
  3. Maximaal 750 euro startsubsidie voor de aankoop van educatief materiaal en de organisatie van verkeers- en mobiliteitsinitiatieven op school, zoals theatervoorstellingen, vormingen, begeleidingen of eigen creatieve voorstellen.

Schrijf je in vóór 19 oktober 2013 en zet verkeers- en mobiliteitseducatie in alle graden op de kalender!


 
     
   
 

Altijd mee dankzij SMS-nieuws.be

 
 
Voor iedereen die graag op de hoogte blijft over verkeers- en mobiliteitseducatie, is er sinds kort SMS-nieuws.


Met deze digitale nieuwsbrief wil de VSV leerkrachten en andere geïnteresseerden op de hoogte houden van de laatste verkeerseducatieve nieuwtjes en materialen: nieuwe projecten en initiatieven rond verkeersveiligheid voor jongeren, interessante evenementen en acties rond verkeer, goeie lestips, noem maar op! De nieuwsbrief wordt vijf keer per jaar verstuurd: september, november, januari, maart en mei.


Aan de nieuwsbrief is ook een website gekoppeld: sms-nieuws.be. Hier vind je het nieuws nog net iets heter van de naald, kun je reageren op artikels, zoeken in praktische lesfiches, deelnemen aan polls of verkeersquizjes en ook zelf interessante lestips delen. SMS-nieuws is er voor iedereen die werk wil maken van de verkeersveiligheid van jongeren.

Word ook slim op vlak van verkeers- en mobiliteitseducatie en schrijf je in voor de nieuwsbrief!