Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Drie jaar geleden is Uitgeverij Diligentia begonnen met het opzetten van een online leerplatform, een lesomgeving rond digitale schoolborden, aanraakschermen en tablets. In die afgelopen jaren werden ook alle competenties in huis gehaald om innovatieve toepassingen te maken. Concreet werden al meer dan honderd applicaties ontwikkeld, stuk voor stuk gebaseerd op leerdoelen.

De scholen vragen terecht goede content om de digitale borden beter te kunnen benutten en het onderwijs mee te laten evolueren met de tijd.
Hebt u ook het gevoel dat er te weinig goede, bruikbare applicaties zijn en dat u dan zelf maar aan de slag moet om iets uit te werken? U bent zeker niet alleen.

Om de continuïteit voor de volgende jaren te verzekeren, willen we een 'werkgroep aardrijkskunde' en een ‘werkgroep wetenschappen’ samenstellen. We zoeken dus leerkrachten die het vak onderwijzen (in de verschillende graden en richtingen van het secundair onderwijs) en die de koppen willen bij elkaar steken om de leerinhoud te schrijven en uit te werken in leerwerkboeken die zeer nauw aansluiten bij de digitale modules.

Het is zonder meer duidelijk dat de technologie veel mogelijkheden biedt die meerwaarde kunnen scheppen o.a. door meer aanschouwelijkheid (visualisatie), met animatie en simulatie en vooral door dynamisch te kunnen ingrijpen op de leerinhoud (interactiviteit).
De traditionele leermethoden bieden bordboeken aan of enigszins verrijkte pdf’s, maar ze hebben nog maar in geringe mate de kracht van de interactiviteit ontdekt.

Vele leerkrachten doen dan ook verwoede pogingen om meerwaarden te realiseren omdat ze enthousiast bezig zijn met hun vak. Misschien is het dan wel tijd om ook uw ideeën met professionele hulp uit te werken?
Als er in u een auteur zit die wil meewerken aan het onderwijs van de toekomst, dan willen wij graag met u kennismaken.
Neem geheel vrijblijvend contact op voor een boeiend gesprek.

Luk Van den broeck
Uitgeverij Diligentia
Industrieweg 122 A5
9032 Wondelgem
Tel. 09 375 27 93
info@diligentia-uitgeverij.be