Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Kom bij de bende van Vlieg

 
CultuurNet Vlaanderen, bekend van UiTinVlaanderen.be lanceerde zopas De Bende van Vlieg. Van deze “Bende” hoeft niemand bang te zijn want het gaat om een community van families die samen met de kinderen genieten van het ruime cultuuraanbod in Vlaanderen en Brussel, en daar eerlijk verslag over uitbrengen.

Het project gaat gepaard met een grondige make-over van de bestaande culturele website voor families www.UiTmetVlieg.be. Het resultaat is een erg interactieve site geworden, met een schat aan vrijetijdsinformatie voor (groot)ouders met jonge (klein)kinderen.

De ingreep vloeide voort uit een ruime bevraging door CultuurNet Vlaanderen en de Gezinsbond over de vrije tijd die jonge ouders samen met hun kinderen doorbrengen. Daaruit bleek dat mond-tot-mondreclame voor meer dan 80 procent van de bevraagde families de belangrijkste bron van inspiratie was. "Precies hier willen we met De Bende van Vlieg op inspelen", zegt Katelijne Morreel van CultuurNet Vlaanderen. "Vroeger gaven we via ons infolabel Vlieg zelf tips om te kiezen uit de honderden activiteiten op de site. Nu geven we vooral het woord aan de families zelf."

Via beoordelingen en tips van ouders met kinderen die bepaalde activiteiten of locaties hebben bezocht, ontvangen andere ouders informatie uit eerste hand.  Katelijne Morreel: "De achtergrondinformatie die families zelf geven, wordt door andere ouders als betrouwbaar en nuttig beschouwd. Hierdoor zijn ze sneller geneigd om zelf ook aan die activiteiten deel te nemen. Er is sprake van risicoreductie. En dat is belangrijk voor families met drukke agenda’s."

De “Bende van Vlieg” werd uitgebouwd rond een startgroep van families die opvallen door hun uitgesproken diversiteit. Iedereen die erop uit trekt met kinderen jonger dan 12 jaar is vanaf nu van harte welkom als lid. Lidmaatschap is gratis. Wie actief gebruik maakt van de site en zelf tips en suggesties deelt met andere families, wordt beloond door een puntensysteem dat toegang geeft tot vrijkaarten voor de hele familie en andere voordelen in de culturele sfeer.