Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Deel of bewerk materiaal rond de dag van de dynastie

Filip Van België
op Wikipedia door Lycaon

Door de troonswisseling zullen heel wat leerkrachten hun werkbundels rond het koningshuis en de dag van de dynastie aanpassen. En dán komen de principes van KlasCement als geroepen:

1. Deel met je collega’s! Heb jij al een bundeltje gemaakt rond koning Filip? Deel dat vandaag nog en maak je collega’s gelukkig!

2. Reageer op verouderd materiaal. In de meeste bundeltjes op KlasCement staat Albert II nog als koning. Kom je zo’n bundel tegen: geef die niet zomaar een lage score, maar geef een opbouwende reactie. Zo motiveer je de inzender om een bijgewerkte versie toe te voegen.

3. Bewerk materiaal van anderen. Zie je een mooie bundel die je wil updaten naar 2013? Meestal kan en mag dat gewoon. Lesmateriaal gedeeld onder een “creative commons licentie BY NC SA" mag je vrij aanpassen en opnieuw aanbieden zolang je de oorspronkelijke auteur vermeldt (en bv. linkt naar de oorspronkelijke bijdrage) De licentie van een bijdrage zie je in de rechterkolom op de detailpagina van je bijdrage.

De licentie zie je in de rechterkolom op de detailpagina van je bijdrage.

 

Let op met auteursrechten! De foto’s die je vindt via Google afbeeldingen komen meestal van nieuwssites. De persfotografen, die hun brood verdienen met dergelijke foto’s, zijn streng wat betreft hun auteursrecht. Gelukkig zijn er op Flickr (1, 2) en Wikipedia (1, 2, 3) mooie foto’s van koning Filip die je mits bronvermelding vrij mag gebruiken.