Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu


SMS-dag


De Vlaamse Stichting Verkeerskunde nodigt je graag uit op de SMS-dag. SMS staat voor Slimme Mobiele Scholen en heeft alles te maken met verkeers- en mobiliteitseducatie (VME). Onder het motto ‘doeners zijn rapper mee’ ligt de focus tijdens deze gratis bijscholingsdag op de praktijk.


Wat?

Op de SMS-dag willen we leerkrachten basis- en secundair onderwijs praktische, haalbare en betaalbare ideeën aanreiken om theorie om te zetten in praktijk en hun leerlingen klaar te stomen om zich veilig in het verkeer te begeven.


20 jaar VME

Om te beginnen blikken we terug op 20 jaar VME. In 1993 werd binnen de VSV de Stuurgroep Onderwijs opgericht, met als doel de promotie van praktijkgerichte verkeers- en mobiliteitseducatie. Sindsdien is er een hele weg afgelegd en op deze dag willen we kort terugblikken op de realisaties van de stuurgroep en van alle partijen die daarin vertegenwoordigd zijn.


Workshops

Na de korte terugblik richten we ons uitgebreid op de toekomst. Tijdens de workshops gaan we dieper in op concrete ideeën en laten we zowel onze eigen mensen als die van andere organisaties op je los om hun topprojecten voor te stellen en te laten uitproberen.


Infomarkt en Treasure Island

Tussendoor kun je rondlopen op de infomarkt en nuttige ideeën en informatie vinden bij meer dan twintig organisaties die bezig zijn met verkeers- en mobiliteitseducatie. Breng daarnaast ook zeker een bezoek aan Treasure Island en laat je verrassen door deze VME-totaalbeleving!


Iedereen is welkom

De SMS-dag is in de eerste plaats bedoeld voor leerkrachten basis- en secundair onderwijs, maar ook verkeersouders en politieagenten kunnen heel wat inspiratie opdoen tijdens deze dag.>>Bekijk het volledige programma<<

Kom mee proeven en doen en ga naar huis met heel wat praktische ideeën en informatie om zelf mee aan de slag te gaan!

>>Schrijf je snel in<< en kies als eerste aan welke workshops jij wilt deelnemen.

De hele dag is volledig gratis.


We zien je graag op 14 januari. Tot dan!

SMS-dag - 14/01/2014 - van 9:00 tot 16:45 - ICC Gent - Van Rysselberghedreef 2 - 9000 Gent