Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

De Voedselwacht

WIN EEN TOPCHEF IN DE KLAS, EEN GIGANTISCH GEZELSCHAPSPEL EN NOG VEEL MEER

Opgelet: originele prijzen te winnen voor klassen die werken rond duurzame voeding en zo deelnemen aan het project De Voedselwacht. Het project staat open voor alle klassen uit kleuter- en lagere school. Inschrijven kan nog tot 25 maart!

WAT MOET JE DOEN?

Om kans te maken op de prijzen, bedenk je een activiteit in het teken van duurzame voeding. Voorbeelden van activiteiten vind je op de website, www.voedselwacht.be. Daar kan je jouw activiteit registreren en krijg je vervolgens toegang tot extra materiaal. Om kans te maken op de prijzen, plan je je activiteit best tijdens de Week van de Voedselwacht, van 31 maart tot 4 april 2014!

EEN GIGANTISCH GEZELSCHAPSPEL

Hoe lang kan je restjes bewaren in de koelkast? Wat is inmaken en welk voedsel kan je roken? Jouw leerlingen leren het nu spelenderwijs met de hulp van de reuzengrote Voedselwachter op wieltjes. Door hem een nieuw ‘jasje’ aan te trekken, krijgen de leerlingen telkens andere vragen voorgeschoteld die hun kennis over duurzame voeding testen. Het Voedselwachterspel werd speciaal voor het project ontwikkeld door Karen De Cavele om leerlingen spelenderwijs kennis te laten maken met de verschillende aspecten van duurzame voeding. Handig voor in de klas, in de refter of op de speelplaats.

EEN TOPCHEF IN DE KLAS

Groentenchef Seppe Nobels heeft op het dak van zijn restaurant in Antwerpen een kruidentuin en bijenkorven. Tijdens de Week van de Voedselwacht brengt hij jouw klas een bezoekje. Samen met de leerlingen bereidt hij enkele originele en vooral superlekkere (groenten)hapjes. Noteer alvast de datum: woensdag 2 april!
 

TUSSENDOORTJESBOX

Jouw leerlingen kennen nu het belang van groenten en fruit. En die nemen ze ook mee naar school, want zij wonnen een handige ‘tussendoortjesbox’, ideaal voor stukjes fruit en/of snoepgroenten. Kerstomaatjes, radijsjes, druiven of mandarijntjes: in de Voedselwachtersbox zien ze er des te aantrekkelijker uit.

EN WAT NOG MEER?

Wie meedoet aan De Voedselwacht, draagt samen met de kinderen zorg voor ons eten van morgen. Deelnemers worden ook in de kijker gezet op de website van De Voedselwacht: stuur een foto en korte omschrijving van jouw activiteit naar info@volauvent.net en schitter met jouw klas op de website van De Voedselwacht.

MEER INFO?

De Voedselwacht is een project van Vzw Vol-au-vent. Alle info over het project vind je op www.voedselwacht.be. Voor vragen kan je terecht op info@volauvent.net

© De Voedselwacht
p/a vzw Vol-au-vent
Onderwijsstraat 126B
BE-1070 Brussel

T 02 527 28 00
info@volauvent.net
www.volauvent.net
www.voedselwacht.be