Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu


Het provinciaal bestuur van COV Oost-Vlaanderen en de raad van bestuur van de vzw COVLA, nodigen u uit op de 


COV-trefdag 


dinsdag 15 april 2014 - ICC Citadelpark Gent - toegang gratis - parking en beschikbaarheid zie website Slimweg

:::  Leermiddelenbeurs: 8 uur - 15 uur  :::
:::  Dienstbetoon: 9 uur - 12 uur  :::
:::  Kinderopvang: 9 uur - 13 uur  :::


Doorlopend:
De syndicale stand met alle COV-info
Schrijf vooraf in en maak kans op een waardevolle prijs: zie www.vzwcovla.com
Een gezellig babbeltje slaan en herinneringen ophalen met de collega's kan in de cafetaria
Bezoek de 'klas van de toekomst'

08.00 uur: Opening van de leermiddelenbeurs

Sessie 1: Dansen in de klas: Charlotte Dhaenens
09.00 uur > 09.50 uur en 10.00 uur > 10.50 uur
Binnen deze workshop wordt het muzische leergebied ‘bewegingsexpressie’ nader belicht. Op basis van een aantal handvatten leren we hoe kinderen aangespoord kunnen worden om een eigen bewegingstaal te ontdekken, los van opgelegde en aangeleerde danspasjes. Zo wordt de creativiteit van elk kind uitgedaagd. Op deze manier wordt dans een zoektocht naar hoe je je lichaam kan bewegen en hoe je met een ander kan bewegen.

Sessie 2: Vertel en Co: Martin Nica
09.00 uur > 09.50 uur en 10.00 uur > 10.50 uur
Wegdromen bij gezellige vertellingen, snuiven van sfeer en magie ... Je belandt in een magische wereld en leert hoe je maanzand, sterrenstof, gouden veren, heilige klei wonderkaders en nog andere dingen uit de vertelkoffer kan gebruiken om er op een toffe manier een verhaal mee te vertellen. Je ziet op een speelse manier allerhande verteltechnieken. Je leert hoe je die kan uitdiepen als taalstimulering of hoe dit kan groeien tot een totaal muzisch gegeven in je klashouden.

Sessie 3: Pateekes en Puree: Yves Bondue
09.00 uur > 09.50 uur
Een splinternieuwe nascholing rond bewegings-expressie op muziek en dans, vanuit het prentenboek van de Balcompagnie. Start nu op in het Pedagogisch Didactisch Centrum Leuven (PDCL) als nascholing en na Pasen ook in West-Vlaanderen voor het Eekhoutcentrum.

Sessie 4: Timeloe Pameloe: Steef Coorevits
10.00 uur > 10.50 uur
Inhoud: woorden, zinnen en tekstjes op een plezante manier gebruiken en laten zweven met vleugels van klanken en muziek. Het domein muzisch taalgebruik wordt gelinkt aan muzikale opvoeding. Het lijkt logisch en dat is het ook. Daarom doen kinderen het graag. Het is aan ons om kansen te bieden en hun omgang met taal op deze manier te verrijken.

Nieuwe en gekende schrijfsels of wat woord-kramerij nemen we onder handen. We brengen er ritme en muziek in, brengen het aan de kook en serveren het daarna fris en monter aan ieder die het horen wil.
Methodiek en werkvorm: zijn heel praktisch gericht. Gekke teksten of flarden poëzie op eigen niveau en op niveau lagere en kleuter-school draaien we door de molen van de emoties. Liefelijk voordragen of brutaal scanderen en daar dan een stevige beat onder.
Beginsituatie: zin hebben om de stem te verheffen.  Zachtjes fluisteren en luidkeels brullen.  We blijven niet de hele tijd zitten want eens er muziek wordt gebruikt, willen we bewegen.

Sessie 5: Actuele onderwijsdossiers: Danny De Smet, provinciaal voorzitter
11.00 uur
De provinciaal voorzitter geeft een woordje uitleg over actuele onderwijsdossiers en wil graag luisteren naar de zorgen vanuit de basis. Deze sessie staat dan ook open voor alle COV-leden.

 

slotwoord door Rony De Smet
voorzitter pedagogische commissie

Meer info op www.leermiddelenbeurs.be