Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Stap gratis mee in een innovatief traject rond kinderrechten op maat van jouw klas, en werk aan sociale, participatieve en ICT-vaardigheden.

Wat?

Het P@rtibook-project is een innovatief project waarmee we kinderrechten participatief en digitaal in de klaspraktijk brengen.

Hoe?

Samen met jouw leerlingen ontwikkelen we dynamische werkvormen rond kinderrechten. Tijdens aangepaste participatiesessies worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de kinderrechten en de participatieve mogelijkheden van het digitale schoolbord en andere ICT, zoals tablets, iPads... Op deze manier bouwen jouw leerlingen (samen met jou als leerkracht en een externe begeleider) mee aan deze innovatieve, digitale werkvormen rond kinderrechten.

Wanneer?

Schooljaar 2014-2015

Waarom?

Want participatieve werkvormen worden alsmaar belangrijker, en kinderrechteneducatie sluit hier perfect bij aan. Ook het digitaal bord en andere ICT maken opkomst. Waarom deze 3 niet combineren via een deelname aan ons project?

Wie?

Ben jij een leerkracht in de derde graad lager onderwijs (5de of 6de leerjaar) die met haar/zijn klas aan de slag wil rond kinderrechten? Hou je van een digitale uitdaging? Dan staan we te popelen om samen met jou en je leerlingen een participatietraject rond kinderrechten op te zetten.

Concreet

  • 25 leerkrachten kunnen volgend schooljaar met hun klas meedoen aan het P@rtibook-project.
  • Contacteer >> Anneleen Van Kelecom << via mail ten laatste op vrijdag 27 juni 2014!
  • We houden je eind juni op de hoogte of je bent uitgekozen.