Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Uitnodiging eTwinning contactseminarie in Leuven

 

Geachte leerkracht

Graag willen we jou of een collega uitnodigen om deel te nemen aan het eTwinning contactseminarie voor lager onderwijs van 14 tot 16 november 2014 in Leuven. eTwinning is de community voor scholen in Europa.

Samenwerken met een school in Europa wordt heel eenvoudig dankzij eTwinning. Als leerkracht kan je je registreren op de portaalsite www.etwinning.net. Daar vind je alle tools en ondersteuning om een Europees project te starten. Samen met je leerlingen kan je op ontdekking in Europa. 

Want ook voor jonge kinderen is het belangrijk om over de grenzen te kijken. Zo leren ze op een speelse manier andere talen kennen, al doende met nieuwe media werken en samen te werken met leeftijdsgenoten. Dat bereidt hen voor op een kansrijke toekomst in een digitale en sociale wereld.

Tijdens dit seminarie zal je

  • kennismaken met eTwinning en de voordelen van Europese samenwerking;
  • een projectpartner(s) vinden en project(en) ontwikkelen;
  • kennismaken met de portaalsite en tools die eTwinning aan scholen biedt;
  • leren hoe je collega's en directie kan overtuigen en motiveren om mee te doen.

Vanuit Vlaanderen kunnen er 6 leerkrachten deelnemen. eTwinning neemt alle kosten voor verplaatsing, accommodatie, maaltijden en organisatie op zich. Deelname is dus volledig kosteloos voor de scholen. Leerkrachten lager onderwijs (met leerlingen van 6 tot 12 jaar) kunnen deelnemen. De werktaal van het seminarie is Engels. Voorkennis of ervaring met projecten is niet vereist.

Je kan je kandidaat stellen door het formulier op http://bit.ly/primary_2014 in te vullen tot en met 23 oktober 2014. We zullen je contacteren om je deelname te bevestigen.

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren.


Vriendelijke groeten

Linda Cys

Bart Verswijvel

Sara Gilissen

Nationale Ondersteuningsdienst Vlaanderen