Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Wetenschap neemt het voortouw

Wetenschap verschijnt de komende weken in het zoeklicht: Scientix conferentie, Dag van de Wetenschap, Wetenschap in de kijker, Wetenschapscafés, Spacegames, Rocket Science, Wetenschapsfestival, sterrenkijkdagen, ...

Ben je gebeten door wetenschap? Experimenteren, proefjes doen en ontdekken zijn je dada? Werk je leermiddelen uit die het onderzoekstalent van je leerlingen prikkelen? Of ben je zo eentje die Inquiry Based Learning in de vingers heeft? Dan vind je vast wel iets in het vernieuwde aanbod op Kiezen voor STEM
Deze webpagina ontsluit inspirerende STEM-leermiddelen van Vlaamse en Europese organisaties. Bovendien biedt de nieuwsrubriek een overzicht van de laatste weetjes van het Wetenschapsinformatienetwerk WIN. 
Zo'n omvangrijk aanbod zag je niet eerder!Verrast

Ontwikkel of gebruik je waardevolle STEM-leermiddelen: een werkblad, presentatie, taak, oefening, labo, WebQuest, lesplan, evaluatie, veldactiviteit, website, app, online-oefening, audio-, beeld- of videomateriaal, spel, ontdekkoffer? Deel het dan met je collega's via Kiezen voor STEM. Je inspireert er niet alleen anderen mee, je krijgt er ongetwijfeld heel wat voor terug.
Klik op onze knop toevoegen, zet je leermiddel online en klaar ermee. Een tijdsinvestering van een kleine tien minuten die voor je collega's een wereld van verschil kan betekenen.

Pak je expertise over wetenschap nu uit, in het leermiddelennetwerk van ruim 78.500 leerkrachten en 34.000 leermiddelen.

KlasCement verwacht je en beloont waardevolle inzendingen met een prijs.

Waag zeker je kans.Lachen