Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

 
Kluns of Einstein? Test je Mobibrein!
 

Gratis en online

Met veel plezier stellen we Mobibrein aan je voor. Mobibrein is een gratis online test voor de tweede graad secundair onderwijs die het verkeersinzicht en de attitude van de jongeren test aan de hand van 25 meerkeuzevragen. Het project is het vervolg op De Grote Verkeerstoets, een gelijkaardig project voor het basisonderwijs dat in enkele jaren tijd uitgegroeid is tot een succesvolle vaste waarde voor zo’n 30.000 leerlingen van het vijfde leerjaar.

Vijf thema's

Mobibrein behandelt vijf thema’s: gedrag en attitude, fietsers, voetgangers, zichtbaarheid en algemene verkeersregels. De focus van het project ligt niet op de kennis van de wegcode, maar is sterk gericht op aangepast gedrag en attitude in het verkeer. Jongeren van de tweede graad krijgen namelijk vaak te maken met groepsdruk.

Oefenplatform

Dankzij een oefenplatform in spelvorm kunnen leerlingen zich goed en op een leuke manier voorbereiden op de test. De test zelf loopt van donderdag 23 april tot en met donderdag 30 april 2015 (behalve in het weekend).

Kant-en-klaar

Met dit kant-en-klare project kun je de leemte tussen het basisonderwijs en de rijopleiding opvullen en je leerlingen helpen zich veiliger in het verkeer te begeven. Verkeersongevallen zijn namelijk de belangrijkste doodsoorzaak bij jongeren tussen 15 en 29 jaar.

Trofee en klasprijs

Scholen die deelnemen aan de bijhorende wedstrijd, maken ten slotte kans op de Mobibrein Trofee. Naast een mooi aandenken hangt daar ook een fantastische klasprijs aan vast. De hele klas mag namelijk gratis deelnemen aan City Jam van JIM (inclusief vervoer)!

Praktisch

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht en kan tot en met 31 maart 2015. Meer info op de website van het project.

Schrijf je nu in en laat je leerlingen alvast oefenen!