Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Gedeeltelijke zonsverduistering in België

Zag je de volledige zonsverduistering op 11 augustus 1999? Dan wil je ongetwijfeld een herhaling zien van dit fenomenale en natuurlijke schouwspel. Een gedeeltelijke zonsverduistering zal in België plaatsvinden op 20 maart 2015 tussen 09.28 en 11.46 u., waarbij de maan op het maximum de zon voor 83% zal bedekken om 10.35 u. 

Indien de wolken geen spelbrekers zijn dan kan je samen met je leerlingen dit fenomeen bekijken. Maar opgelet!, vanuit de bewustmakingscampagne 'Liever niet het zicht van een mol? Eclipsbril op je bol!' voorziet de overheid hiervoor affiches en informatieve documenten.

Bekijk dus het leermiddel over deze eclips op KlasCement en breng jezelf en je leerlingen in verwondering op 20 maart. Ongetwijfeld prikkel je hiermee ook bij hen de fascinatie voor astronomie.
Meer leermiddelen over dit onderwerp stellen we onder andere ook beschikbaar via de favorietenmap 'astronomie'. Zulke mappen kan je trouwens onderling delen en bovendien volgen.

KlasCement is niet alleen een databank van leermiddelen maar ook een netwerk van leden. Favorietenmappen stimuleren onderlinge interacties, net als het geven van scores, reacties, aanvullingen in het veld gebruik, vragen en antwoorden op het forum. Bewandel het pad van delen, ervaringen uitwisselen en leren.
KlasCement zet graag meer dan 85 000 leden in beweging.Knipogen