Nieuwsbrief van

Jouw leermiddelennetwerk ook actief in de zomer

RELAX1-kc

Onze nieuwsbrief gaat in vakantiemodus, maar KlasCement blijft operationeel. Handig als je het niet kunt laten om inspiratie op te doen voor september! De moderatoren genieten tussendoor ook van vakantie. Jouw materiaal komt dus iets later — maar met evenveel passie — online.

Bron foto: Pixabay

KO LO SO BUSO VWO Deel

Laat je inspireren door deze podcast voor onderweg

Jongeman wacht op trein met hoofdtelefoon in de hand.Voor onderweg of in je luie zetel? In deze podcast volgt radiopresentatrice Nathalie Delporte twee jaar lang kinderen die 🔟 worden. Het gaat om kinderen met verschillende achtergronden, van overal in Vlaanderen. Laat je inspireren.

Bron foto: Pixabay

LO Deel

Bachelorproef als vakantielectuur?

Jong meisje in de klasVoor hun bachelorproef maakten Lindsey en Melissa een onderzoeksboek. Hierin proberen ze onderzoekend leren en beeldend werk samen te brengen om leraren te stimuleren onderzoekend aan de slag te gaan tijdens beeldende activiteiten.

Bron foto: Getty Images

KO Deel

Verfrissende ideeën!

Plezier maken met waterMet deze verfrissende ideeën is plezier gegarandeerd op een warme zomerse dag. Je weet nooit of de broeierige temperaturen terugkeren. We starten met 25 ideeën en ook het jouwe kan een plaatsje krijgen in deze groeilijst.

Bron foto: Pexels

KO Deel

Proberen: zelf wandplaten ontwerpen voor in je klas

Kinderen kleuren tekening in.Zin om zelf gratis grafische tools uit te proberen? Nicolas, Ivo en Mia gingen je al voor en deelden hun tips om wandplaten te ontwerpen. Allemaal met één constante: hoe eenvoudiger, hoe beter!

Bron foto: Getty Images

LO Deel

Volgend jaar ex-OKAN-leerlingen in de klas?

GettyImages-950609474Als het antwoord 'ja' is, kan het geen kwaad om binnenkort deze interessante praktijkvoorbeelden door te nemen. Begeleidingsplannen, tips, achtergrondinformatie … Het zal allemaal van pas komen.

Bron foto: Getty Images

SO BUSO Deel

Maak van je klas een rederijkerskamer

Handen op klavier. Dompel je leerlingen onder in de wereld van de rederijkers met deze webquest en spreekopdracht. Belangrijke tip: maak dit leermiddel alvast favoriet voor volgend schooljaar! Zo doe je dat.

Bron foto: Pixabay

SO BUSO Deel

Gebruik fysiek lesmateriaal in september

Jonge lerares aan bureau.Wist je dat organisaties op KlasCement ook hun aanbod aan fysiek materiaal bekendmaken? Kijk of je alvast iets kan aanvragen voor volgend schooljaar!

Naar het aanbod van organisaties

Bron foto: Pixabay

VWO Deel