Nieuwsbrief van 07-09-2019

Creatieve werkvormen voor na de vakantie(s)

meisje vooraan in de klas

Dit document bevat acht werkvormen die je kunt inzetten na een vakantieperiode als alternatief voor een kringgesprek. Ideaal als je eens iets anders wil uitproberen. 'Net wat ik zocht!', reageerde Karen al.

Bron foto: Getty Images

07-09-2019 KO Deel

Nieuwe methode voor jouw STE(A)M-activiteiten

Jongen met balDit draaiboek bevat een didactiek om toe te passen in het kleuter- en lager onderwijs, gericht op STE(A)M-activiteiten. De methode Verhalend Ontwerp is nog niet echt gekend bij ons. Probeer jij het als een van de eersten uit?

Bron foto: Pixabay

07-09-2019 KO LO Deel

Goeiemorgen, morgen! Begroet 's morgens je leerlingen

Leerlinge en leraar doen high five

Hoe groet jij 's morgens de kinderen aan de klasdeur? Met een lieve 'hallo' of een coole high five? Sabine laat haar leerlingen op een poster aanduiden hoe ze begroet willen worden.

Zo doen je collega's dat

Bron foto: Getty Images

07-09-2019 LO Deel

Schrijf je klas nu in voor Whizzkids 2019-2020

Whizzkids logoWhizzkids is een ICT-wedstrijd voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs en ICT-kennismaking voor het vierde leerjaar. Didactisch gebruik van ICT binnen de verschillende leergebieden staat centraal.
Alle vragen en opdrachten staan in het thema van geïntegreerd ICT-gebruik.

Info en inschrijven

07-09-2019 LO Deel

De gouden weken: groepsbevorderende spelletjes

Turnen in groepWaar is dat feestje? Hopelijk in jouw klas, want een goede sfeer is belangrijk. Tijd dus om eens stil te staan bij de klassfeer. Gebruik het spel van juf Jolien of grasduin in de groepsbevorderende spelletjes van Elke.

Bron foto: Pixabay

07-09-2019 LO Deel

Zoeken op eindtermen? Het kan!

Sleutelcompetentie burgerschap

300 leraren deelden deze vakantie hun materiaal en selecteerden de passende sleutelcompetenties. Straf! 💪

Ideaal om te werken met de nieuwe eindtermen.

Zoeken naar de sleutelcompetentie kan eenvoudigweg via de zoekbalk. Of gebruik de filter links op de pagina. Zo combineer je sleutelcompetenties én vak.

Meer informatie

07-09-2019 SO Deel

Materiaal om in je klas te praten over zelfdoding

regenOp 10/9 is er de Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding. Geen makkelijk onderwerp om in de klasgroep te brengen. Doe het toch, want praten en het bespreekbaar maken is van groot belang. Laat je bijstaan door materiaal van je collega's.

Bron foto: Pexels

07-09-2019 SO Deel

Financiële educatie in de klas

Wikifin | SchoolZoek je voor de lessen financiële educatie een gevarieerd en betrouwbaar aanbod op maat van jouw leerlingen?

Wikifin School biedt je heldere lesfiches, video's, leerzame spelformules … Helemaal gratis.

Registreer je op www.WikifinSchool.be

07-09-2019 SO Deel

Kunnen jouw leerlingen voor eerste hulp zorgen?

Cursus ehboMisschien weten jouw leerlingen al veel over EHBO. Toch kan het nooit kwaad om hun kennis bij te schaven. Zo kunnen ze letterlijk levens redden. Hele cursussen, maar ook posters en fiches helpen je om eerste hulp in de kijker te zetten.

Bron foto: Getty Images

07-09-2019 SO Deel

Lesmateriaal voor jouw basismodule NT2

Groepsfoto met jongeren op

Geef je een basismodule NT2? Kijk dan eens in de map die we voor je hebben klaargezet! Oefenreeksen, kruiswoordraadsels, spreekkaartjes, prenten … Je vindt het allemaal op KlasCement!

Bron foto: Pixabay

07-09-2019 VWO Deel

Wablieft gaat online

Stapel met krantenSinds kort kan je de Wablieft-krant ook online lezen! Onze gebruikers deelden in het verleden al heel wat lesmateriaal bij krantenartikels, over o.a. Belgium's Got Talent en Week tegen Pesten. Ga kijken en laat je inspireren.

Bron foto: Pexels

07-09-2019 VWO Deel

SETT Gent komt naar België!

sett GentOp 23 & 24 oktober 2019 presenteert SETT 2 dagen bomvol inspiratie voor alle onderwijsniveaus in Flanders Expo, Gent. Staan o.a. op het programma: 120 lezingen en workshops, een grote belevingsbeurs en de Technopolis STEM-dagen. Meer info? sett-gent.be

07-09-2019 KO LO SO VWO Deel