Win leuke prijzen als ambassadeur van KlasCement

slingers

Hangt deze affiche al bij jou in de leraarskamer? Bezorg ons een foto en win een leuke prijs van KC. Oh, en niet vergeten: je kan nog twee weken lesmateriaal bekijken zonder punten te verliezen. Ga je gang!

Bron foto: Getty Images

14-09-2019 KO LO SO VWO

Zoek en vind nascholingen op KlasCement

Nascholing volgen in lokaal

Is het dit schooljaar jouw goed voornemen om een nascholing te volgen? Tijd om er werk van te maken. Ontdek het uitgebreide aanbod op KlasCement. Sommige zijn zelfs gratis!

Bron foto: Getty Images

14-09-2019 KO LO SO VWO

NIEUW: kies voor een visueel overzicht van leermiddelen

Overzicht of lijst

Op onze leermiddelenoverzichten zie je een lijst met leermiddelen, met titel en omschrijving. Kies vanaf nu voor een vereenvoudigd, visueel overzicht. Je ziet minder details, maar houdt meer overzicht.

Klik op het icoontje van je keuze naast 'Weergave' boven de leermiddelen.

Test het visuele overzicht nu

Stem via Facebook op de versie die jij verkiest!

14-09-2019 KO LO SO VWO

Budget Responsible: financiële educatie voor jongeren

Budget Responsible

Financiële educatie is een basisvaardigheid in de moderne maatschappij. Zijn de jongeren in jouw klas klaar om hun financiële toekomst in handen te nemen? Ontdek de innovatieve tools van Budget Responsible om jouw leerlingen te leren budget beheren.

Start nu!

14-09-2019 SO

Tijd om je kieskistjes vol leuks te stoppen

Kleuters knutselen Vijftig ideetjes om doosjes te vullen met materialen die je (b)engels zelfstandig kunnen gebruiken tijdens hoekenwerk of als ze sneller klaar zijn met iets. Deze doosjes worden ook vaak gebruikt als basis voor taakdozen bij kinderen met autisme.

Bron foto: Pixabay

14-09-2019 KO

Praten met Pim: al spelend woorden leren

Logo Praten met PimEen gesprekje voeren met deze knul: dat doet iedere kleuter op zijn manier. Met praatplaten, vertelkaartjes, liedjes … Praten met Pim is een taalgerichte bundel waarin elk kind in contact komt met taal door te voelen, te zien en te spelen.

14-09-2019 KO

SOS ‘Juf, ik ben klaar. Wat nu?’

Speedboot Sommige leerlingen zijn nu eenmaal sneller klaar. Dus je moet die turbo's bezig weten te houden. Gebruik dit extra materiaal met enkele leuke denk- en doeopdrachten voor leerlingen die sneller klaar zijn met hun werkjes.

Materiaal voor turbo's

Bron foto: Pixabay

14-09-2019 LO

Neem je collega's mee Op verkenning!

VAN iN - Op verkenningInspireer je collega's voor het vak WO door leuke tips/activiteiten te delen op de KlasCementdeelsite Op verkenning. Voor iedere schoolvakantie belonen we de beste inzending met een gratis thema van Op verkenning naar keuze voor alle leerlingen in je klas!

14-09-2019 LO

Doen: ontwerp zelf wandplaten voor in de klas

lerares aan bureau Ontdek verschillende handige grafische tools, gedeeld door jouw collega's! Zo kan je bijvoorbeeld zelf wandplaten en affiches maken. Nicolas is fan van Crello, Ivo gaat voor Canva, terwijl Mia haar creativiteit de vrije loop laat met Publisher.

Bron foto: Pixabay

14-09-2019 LO

Leesplezier gegarandeerd met deze opdracht

Boek lezen in hangmatCollega Hanne werkte een long-term reading assignment uit waarbij leerlingen zelf een takenpakket bij het boek kiezen. ‘Wat een geweldige opdracht! Mocht ik zelf leerling zijn, zou ik er zo aan beginnen!’ 😃 Collega Isabelle is al fan.

Bron foto: Pixabay

14-09-2019 SO

Didier deelt zijn zelfgemaakte syllabi wiskunde

Leerlingen in groepZéér bruikbaar werk van deler Didier. Hij maakte zelf syllabi wiskunde voor tweede en derde graad aso. De theorie is mooi gestructureerd en helder uitgelegd. En da's niet alles: hij legt linken naar fysica en er zijn zelfs opdrachten.

Bron foto: Getty Images

14-09-2019 SO

Flashion Designers maken zichtbaarheid cool

Flashion DesignersJongeren en hesjes gaan niet samen. Daarom dagen de VSV, JBC en Torfs de jongeren uit om zelf te laten zien hoe je zichtbaar én cool kan zijn. Als Flashion Designer kunnen ze samen met echte ontwerpers aan de slag om zelf een collectie te lanceren.

Meer info

14-09-2019 SO

Luisteroefeningen voor jouw OKAN-klas

Cartoon van de AardeHoe ziet ‘naar school gaan’ eruit in de rest van de wereld? Gwendolina maakte luisteroefeningen voor de OKAN-klas. Zo komen je leerlingen meer te weten over het leven van kinderen in India, Syrië, Marokko, Ghana en Bosnië.

Bron foto: uit lesmateriaal

14-09-2019 SO

Nederlands oefenen met … een Patati

GroepsfotoJe NT2-cursisten willen Nederlands oefenen, maar in onze hoofdstad is dat niet altijd evident. Misschien lukt het wel met een tandempartner? Op Patati kan je in en rond Brussel zo'n partner zoeken om Nederlands en een andere taal te oefenen.

Bron foto: Pixabay

14-09-2019 VWO

Je cursisten zelfstandig aan 't werk met online oefeningen

Filter interactieve oefeningJe cursisten zelfstandig aan het werk zetten met online oefeningen? Ook die vind je op KlasCement! Tip: pas je filters aan in de linkerkolom.

14-09-2019 VWO