Leermiddelen van anderen herwerken … mag dat?

Logo KlasCementBijna alle leermiddelen op KlasCement hebben een licentie die je toestaat om afgeleide werken te maken. Vermeld steeds de naam van de oorspronkelijke maker. Als je de verrijkknop gebruikt, wordt de naam van de deler automatisch vermeld.

28-09-2019 KO LO SO VWO

Met de Week van het Bos naar RAVOTland

Banner 'Week van het Bos'

Ravotten en op avontuur gaan in de natuur maakt je gezonder én creatiever. Spelen in het groen spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Naast de educatieve pakketten voor lager onderwijs is er dit jaar ook een pakket beschikbaar voor de kleuterschool. Meneer de Uil en de Fabeltjeskrant nemen de allerkleinsten mee naar een ‘fabeltastische’ Week van het Bos. Doe je mee?

Bron foto: Natuurpunt

28-09-2019 KO LO

Knutselideeën uitgelegd per stap

kleuter-knutselOp deze site vind je inspiratie voor knutselopdrachten, telkens met duidelijk omschreven stappen en soms zelfs foto's. Ook het eindresultaat is te zien. Zo weet je dat je juist bezig bent met die schaar. 😉

Bron foto: Pixabay

28-09-2019 KO

Rangschikken van groot naar klein in een herfstjasje

Egel in het bosHet gure weer in de herfst; er zijn leukere dingen. Gelukkig heeft dit seizoen ook zijn voordelen! Deze opdrachten zijn opgebouwd rond het thema herfst. Kinderen leren zo rangschikken van groot naar klein en herkennen het grootste en kleinste voorwerp.

Bron foto: Pixabay

28-09-2019 KO

Gratis Jules fietshelmen voor jouw kleuters?

Gratis Jules fietshelmenLaat jouw kleuters veilig fietsen met een prachtige Jules fietshelm.
Bestel jouw kleutermaterialen van Dag Jules!, Dag Loeloe! of Dag Pompom! en krijg per schijf van 800 euro 6 Jules fietshelmen cadeau. 

Bestel nu

28-09-2019 KO

Herfst = rekenoefeningen

Kinderen gaan naar school, focus op rugzak.Kastanjes, blaadjes, spinnen … Jouw collega's waren weer creatief! Ontdek enkele rekenoefeningen voor de eerste graad rond het thema herfst. Dit speciale spelbord van Yannick is nu al heel populair op KlasCement.

Naar de oefeningen

Bron foto: Getty Images

28-09-2019 LO

Ook Archief voor Onderwijs deelt met jou op KC

Logo Archief voor OnderwijsOntdek als leraar of student lerarenopleiding 22 gloednieuwe audiovisuele collecties voor de vakken ‘mens en maatschappij’ en ‘wetenschappen en techniek’ van gratis beeldbank Het Archief voor Onderwijs. Er is beeld- en geluidsmateriaal rond o.a. klimaat, grondstoffen en genderstereotypen op maat van de 2e en 3e graad.

28-09-2019 LO

Vervoeg werkwoorden met ganzenbord en escaperoom

studente.Hebben je leerlingen nood aan herhaling van de vervoegingen van de werkwoorden? Gebruik deze schema's en oefeningen. Doe het met dit ganzenbord van Evelien of de escaperoom van Feline. Ook een degelijke oefenreeks blijft een perfect hulpmiddel.

Bron foto: Getty Images

28-09-2019 SO

Instructiefiches PAV

anderetalen-pexelsEenvoudige fiches om je leerlingen te ondersteunen tijdens reken- en taalvaardigheidsopdrachten. Ontdek er meteen tientallen, waaronder verschillende websites en heel veel downloadbaar lesmateriaal. Waar ben jij mee geholpen?

Bron foto: Pexels

28-09-2019 SO

Veerkracht op school: informatie en lesmateriaal

Meisje springt Van 1 tot 10 oktober staat geestelijke gezondheid in de kijker! Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ word je uitgenodigd om een kleine of grote actie te organiseren voor leerlingen. Haal inspiratie uit het lesmateriaal van je collega's.

Bron foto: Pexels

28-09-2019 SO

Idee: conversatietafels over boodschappen doen

Gang in de supermarkt.Lynn van Wablieft maakte een voorbereiding voor conversatietafels rond het thema boodschappen doen. Shop, shop! In het leermiddel staan aangepaste vragen van niveau A1 tot B2. Veel plezier (met het lesgeven 😀).

Bron foto: Pexels

28-09-2019 VWO

Schrijven saai? Niet met Google Slides!

Iemand die aan het schrijven is.Hoe motiveer je anderstalige cursisten die Nederlands leren om samen aan een verhaal te schrijven? In deze blogpost legt Sven Langhendries uit hoe je met Google Slides kan werken aan een interactief schrijfavontuur.

Bron foto: Pixabay

28-09-2019 VWO

Fake news: laat je niet vangen

cover boek N(I)ET ECHT!Herkennen jij en je leerlingen fake news? Leer hen kritisch omgaan met de stroom aan informatie, vooral via social media, die hen dagelijks tegemoet komt. Ga het debat aan met behulp van de standpunten die je vindt in deze gratis download

Download nu

28-09-2019 SO VWO