Nieuwsbrief van

Zo win je tickets voor de Boekenbeurs 2019

Ticket Boekenbeurs 2019

Doe mee! Laat weten wat jouw favoriete leermiddel over leesplezier is én leg kort uit hoe jij dat leermiddel in de klas gebruikt. Want reacties krijgen doet deugd! Wie weet brengt jouw feedback je gratis naar de Boekenbeurs.

Meespelen 

KO LO SO BUSO VWO Deel

Leer KlasCement beter kennen op SETT GENT

Logo Sett GentOp woensdag 23 oktober kom je op SETT GENT alles te weten over de KlasCement ICT-deelsite, WAI-NOT, Toll-net, Het Archief voor Onderwijs, SELFIE, eTwinning en andere initiatieven van het Departement Onderwijs & Vorming.
Registreer je nu voor deelname!

KO LO SO BUSO VWO Deel

Je kleuters aan het bewegen dankzij Woogie Boogie

Logo Woogie BoogieWil jij ervoor zorgen dat de kleutertjes tijdens de schooluren niet te lang stilzitten? Schiet dan nu in actie! Vraag een klaspakket van Woogie Boogie aan en beweeg met de hele klas. Er komen zelfs Disneyfiguren aan te pas!

Bron foto: uit lesmateriaal 

KO Deel

Herfstmatrix populair bij jouw collega's

MatrixMarijke gebruikt deze matrix met vondsten uit het bos, Marleen leert er haar kleutertjes mee tellen en volgens Anick is dit de ideale voorbereiding op het eerste leerjaar. Wat haal jij uit deze inventieve matrix van je collega Tina?

Bron foto: uit lesmateriaal 

KO Deel

24 keer woordpakketten speels inoefenen

Leerlingen en jufOntdek meer dan twintig woordspelletjes om woordpakketten mee in te oefenen. Elk spelletje is genummerd en door het draaien aan het rad weten de kinderen welk spelletje ze mogen spelen. Te gebruiken in verschillende leerjaren.

Bron foto: Getty Images

LO Deel

Elk kind een vlotte lezer met ‘Exit dyslexie’

Exit dyslexieWaarom leren zoveel kinderen niet goed lezen? Waarom schrijven ze zo lelijk en spellen ze zo slecht? In 'Exit dyslexie' begeleidt Erik Moonen het concept dyslexie naar de uitgang a.d.h.v. de Alfabetcode. Om élk kind een vlotte lezer te helpen worden!

Lees meer

Wedstrijd: maak kans op een exemplaar van dit boek.

LO Deel

Griezelen in de les Nederlands 👻

Spook in het bosMeer dan dertig activiteiten rond Halloween voor de lessen Nederlands! Jouw ideale voorbereiding voor de griezeligste tijd van het jaar. Klik door, maar schrik niet van de vele 👾 afbeeldingen.

Ik wil griezelen in de klas

Bron foto: Pixabay

LO Deel

Focus op mentale weerbaarheid

Logo Rode Neuzen Dag 2019Rode Neuzen Dag 2019 steunt lokale schoolprojecten die jongeren mentaal en fysiek sterker maken. Wil jij werken rond mentale weerbaarheid en het goede doel? Jouw collega's geven je ongetwijfeld voldoende inspiratie. 

Naar het materiaal

Bron foto: VTM

SO BUSO Deel

Inspiratiedag wiskunde eerste graad so: Schrijf in!

Groep met mensen die praten.Zoek je inspiratie voor je wiskundeonderwijs in de eerste graad secundair onderwijs A-stroom? Kom dan op 12 december naar deze inspiratiedag. Je krijgt er workshops, goede praktijkvoorbeelden en beleidsaanbevelingen. En 't is gratis!

Bron foto: Getty Images

SO BUSO Deel

Winterlab: workshops techniek tot humane wetenschappen

WinterlabJe leerlingen laten 3D-printen, leren onderzoeken, of simulatiepop Betty helpen bevallen? Van 18 t.e.m. 22 november zet Arteveldehogeschool haar deuren open om jouw klas 3e graad secundair onderwijs te laten kennismaken met tal van vakgebieden van techniek tot humane wetenschappen.

Ik schrijf me in voor een workshop

SO BUSO Deel

Selectie: documentaires en kijkopdrachten

Jongeman kijkt tv.Waarom ga je in de les eens niet aan de slag met (korte) documentaires? Je kan het zelfs combineren met een kijkopdracht. In deze selectie staan docu's over het Verenigd Koninkrijk, biodiversiteit en Fidel Castro.

Bron foto: Pixabay

SO BUSO Deel

Handleiding voor je woordentrainer

Cursist noteert Werk je als leraar NT2 met de methode Zo gezegd? Cursisten kunnen oefenen met de online woordentrainer, maar de registratie- en activatieprocedure is niet zo eenvoudig. Daarom maakte collega Elke een handleiding om dit wat vlotter te laten verlopen.

Bron foto: Getty Images

VWO Deel

Flipping the classroom in het volwassenenonderwijs

Cursisten buiten op bank.Klassikale uitleg en huiswerk omwisselen, dat is het idee achter flipping the classroom. Natuurlijk ben je er nog in de klas om extra uitleg te geven, maar die uitleg, die hebben jouw cursisten thuis al gezien. Zo heb je meer tijd voor de praktijk!

Bron foto: Getty Images

VWO Deel