Nieuwsbrief van 16-11-2019

Schooljaarkalender boordevol inspiratie

schoolkalender-kc

Geen speciale themadag of -week ontsnapt nog aan jouw aandacht. De Voorleesweek, Week van de Gezondheid en zelfs de Wereld Toilet Dag staan in onze schoolkalender. Jouw nieuwste bron van inspiratie! Achter elke dag zit namelijk een themapagina met informatie en passend lesmateriaal.

Naar de kalender!

16-11-2019 KO LO SO VWO Deel

Smart Education @ Schools Event

sunbeam

Benieuwd naar alle realisaties van Smart Education @ Schools? Met trots stelt de organisatie ze aan je voor tijdens een evenement op 2 december in Brussel. Inschrijven kan tot 25 november. Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!

Meer informatie

Bron foto: Getty Images

16-11-2019 KO LO SO VWO Deel

Jouw ideale voorbereiding op de Sint

visual sinterklaasAlles Kids verzamelde de leukste traditionele sinterklaasliedjes op Spotify en YouTube. Je vindt er ook een gratis boekje met andere liedjes en kleurplaten. Oh, en aftellen kan met de leuke aftelkalender.

Bron foto: Getty Images

16-11-2019 KO Deel

Wees creatief rond Sinterklaas

Sinterklaas duimtVia deze link vind je 36 creatieve opdrachten rond Sinterklaas. Knutselen met allerlei materiaal, tekenen, zingen … Deze lange lijst maakt jou ongetwijfeld blij. En de Sint volgende maand ook. 😉

Bron foto: Getty Images

16-11-2019 KO Deel

Meer bewegen in de klas, het kan

flexa filmpjesZie je je leerlingen liever wat meer bewegen, wat minder zitten? Schotel hen dan een flinke portie bewegingstussendoortjes voor. Met deze handige filmpjes krijgen ze die in no time onder de knie! Twintig leuke, eenvoudige, kant-en-klare bewegingstussendoortjes met flexabanden. Tof voor leraar én leerling.

Breng me naar de filmpjes

16-11-2019 KO LO SO Deel

Aandacht voor de Voorleesweek

Man leest boek op bank.Hoe lees je in de hogere leerjaren een boek van meer dan 100 bladzijden voor? Meester Bart van het vijfde leerjaar maakte dit voorbeeld en deelt het graag met jullie. Ideaal voor de Voorleesweek! Die loopt van 16 tot 24 november 2019.

Bron foto: Pixabay

16-11-2019 LO Deel

Hoekenwerk: thema Sinterklaas

Twee pieten. 6 december, als leraar is dat bij wijze van spreken morgen al. Wie weet komen die leuke stappenplannen voor je hoekenwerk tijdens de sintperiode goed van pas. Tover jij je zelf om tot kookpiet, knutselpiet of bouwpiet? Aan jou de keuze!

Bron foto: Getty Images

16-11-2019 LO Deel

Neem met je klas deel aan een schrijfwedstrijd

AwardWaarom niet?! Verschillende initiatieven organiseren schrijfwedstrijden waaraan je met je klas kan deelnemen. Wie weet zijn jullie de prijsbeesten! Ook mooi meegenomen: je werkt in de les Nederlands aan de opdracht die je moet indienen. Veel succes.

Bron foto: Pixabay

16-11-2019 SO Deel

Rode Neuzen Dag Scholentour: Video – Podcast

rodeneuzendagRode Neuzen Dag lanceert een online video-reeks. De video's zijn gebaseerd op de thematiek van Rode Neuzen Dag 2019 in combinatie met een downloadbaar lessenpakket dat gelinkt is aan vooropgestelde leerplannen. Schrijf je nu in op rodeneuzendag.be

16-11-2019 LO SO Deel

Aandacht voor ouderen: informatie en lesmateriaal

Man loopt over strand.Sommige opleidingen op school, bejaardenzorg of verzorging bijvoorbeeld, focussen op ouderen als lesonderwerp. Toch zijn er veel mogelijkheden om senioren aan bod te laten komen in je klas. Hoe doe jij dat? Vergeet de Ouderenweek van 18 tot 24 november niet!

Bron foto: Pixabay

16-11-2019 SO VWO Deel

Probeer eens iets anders … Podcasts!

hoofdtelefoon. Boeken en smartboard aan de kant. Laat je leerlingen een podcast beluisteren om zo voeling te krijgen met je lesonderwerp. Heel wat collega's gingen je al voor, want er staan er veel gedeeld op jouw favoriete leermiddelennetwerk. 😎

Naar de selectie

Bron foto: Pixabay

16-11-2019 SO Deel

Gezocht: idee

ideaal duaalHoe stemmen we onderwijs en de bedrijfswereld beter op elkaar af? We zijn op zoek naar de meest innovatieve ideeën van leerlingen en leraren. Klein, groot, praktisch of filosofisch; dien jouw idee in voor 6 december op www.ideaalduaal.be.

16-11-2019 SO VWO Deel

EPALE-zine over Erkennen van Verworven Competenties (EVC)

voetgangers Dankzij de nieuwe EVC-procedure die in september van start ging, kunnen we allemaal onze competenties laten testen. EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. Interessant voor je loopbaan. Lees er alles over in het EPALE-zine.

Bron foto: Pixabay

16-11-2019 VWO Deel