Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Kluns of Einstein? Test je Mobibrein!
 

Gratis online test voor de 2e graad


Het project
Leuk, educatief, gratis, kant-en-klaar en zonder extra werk voor jou als leerkracht. Onmogelijk? Nee hoor! Mobibrein heeft het allemaal! Lees snel verder en schrijf je in


Gratis en online
Mobibrein is een gratis online test voor de tweede graad secundair onderwijs die het verkeersinzicht en de attitude van de jongeren test aan de hand van 25 meerkeuzevragen. 


Zes thema's


Nieuw: gevaarherkenning

  • gedrag en attitude
  • fietsers
  • voetgangers
  • zichtbaarheid
  • algemene verkeersregels
  • gevaarherkenning - NIEUW!

Naast de thema's van vorig schooljaar, lanceren we een nieuw thema: gevaarherkenning. Bij vragen va dit thema krijgen leerlingen een filmpje te zien vanuit het standpunt van een fietser. Aan het einde van het filmpje moeten ze aantonen dat ze alle gevaren opgemerkt hebben.


Testen in november en maart


Oefenplatform
Dankzij een oefenplatform in spelvorm kunnen leerlingen zich goed en op een leuke manier voorbereiden op de test. Oefenen kan het hele jaar door.


Twee periodes
Dit schooljaar krijg je twee keer de kans om de test af te leggen. Komt de eerste periode niet goed uit? Dan ben je van harte welkom om aan de tweede periode deel te nemen, of andersom. We hebben de periodes ook verlengd. Van 9 november tot en met 4 december 2015 en van 1 maart tot en met 25 maart 2016 heb je alle tijd om de verkeerskennis van je leerlingen te testen.


Waarom deelnemen?


Kant-en-klaar
Met dit kant-en-klare project kun je de leemte tussen het basisonderwijs en de rijopleiding opvullen en je leerlingen helpen zich veiliger in het verkeer te begeven. Verkeersongevallen zijn namelijk de belangrijkste doodsoorzaak bij jongeren tussen 15 en 29 jaar.


Trofee en klasprijs
Maak na de test met de hele klas een kunstwerk rond Mobibrein en misschien winnen jullie de Mobibrein Trofee wel! Naast een mooi aandenken hangt daar ook een fantastische prijs aan vast. De winnende klas mag namelijk gratis deelnemen aan City Jam van JIM (inclusief verplaatsing met het openbaar vervoer)! Meer info vind je op de website.


Praktisch

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht en kan tot en met 1 maart 2015. Inschrijven en meer info op www.mobibrein.be.


Nog?

Ben je nog op zoek naar leuke en gratis projecten rond verkeers- en mobiliteitseducatie? Neem dan zeker eens een kijkje op www.verkeeropschool.be. Daar vind je een mooi overzicht van al onze projecten voor het onderwijs. Je vindt er voor elke leeftijd een project