Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

     

VZW Edushock organiseert op 22 februari opnieuw een Leerfestival in het teken van
onderwijsinnovatie. We organiseren dit al voor de vijfde keer.

Daardoor hebben we 4 succesformules ontwikkeld.

     
1.     Buitengewone keynotesprekers

Met enige trots kondigen we aan dat we dit jaar Jan Fasen en Marco Mout bereid gevonden hebben te spreken op het leerfestival.

  • Jan Fasen zal het hebben over een volledig nieuw schoolconcept: de school als Agora waarin leerlingen hun eigen leerroute zelf uitstippelen en bewandelen, dit begeleid door Agoriaanse meesters. Geen woorden maar daden. Het concept is inmiddels in de praktijk gezet in de Niekée school te Roermond.
  • Marco Mout is stichter van het WALLHALLAb, een kweekvijver voor miskend talent. In de Kruittoren krijgen jongeren uitdagingen, relevante maatschappij-georienteerde projecten en vrije ruimte en vinden er hun goesting om te leren terug. 
     
2.     Een uitgebreid keuzemenu aan workshocks

Je vindt op het Leerfestival geen workshoPs maar workshoCKs. Omdat we je willen tonen wat leeft.

We presenteren je grensverleggende ‘doeners’ die met hun beide voeten in de praktijk staan en die zelf bezig zijn om het onderwijs in hun school van binnenuit te veranderen. Daarbij aarzelen ze vaak niet om het huidige onderwijssysteem te doorbreken en het helemaal anders aan te pakken. Je kan het zelf ontdekken in ons virtueel programmaboekje dat binnenkort nog verder aangevuld wordt.

     
3.     De vrijheid om te veranderen

De workshocks lopen door en naast elkaar. Het aanbod is groot en soms is het moeilijk om te kiezen. We garanderen kwaliteit bij elke workshock.

Toch kan het zijn dat de inhoud niet aansluit bij jouw verwachtingen. Geen probleem. Je hebt op elk moment de vrijheid om recht te staan en bij een andere workshock aan te sluiten. De deur staat altijd open. No hard feelings.

     
4.     Netwerken

Het Edushock Leerfestival is een uitgelezen kans om te netwerken. Iedereen is aanspreekbaar: van organisator tot keynotespreker, van docent tot kleuterleider, van coach tot logopedist, van directeur tot pedagogisch begeleider. Dit jaar voorzien we daarvoor ook extra tijd. We hebben het Edushock Leerfestival zo georganiseerd dat er maximale kansen zijn tot interactie. We bieden een lichthuis van educatie, een mini-beurs en een receptie.

     
En nu jij.

Heb je nood aan inspiratie? Aan zuurstof?

Wil je in contact komen met mensen die jouw visie delen?

Blokkeer dan 22/2/2017 in je agenda en kom naar Antwerpen.

Schrijf je in via deze link. Je vindt hier ook alle praktische informatie.

Of bekijk het eerst nog eens allemaal op onze site

Op 22/2 zullen wij je persoonlijk verwelkomen.


Tot dan!