Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

NIEUW! Educatief pakket rond depressie voor het onderwijs,
bij de documentaire "How to fall apart"


Beste,

Wij bieden je graag de documentairefilm ‘How To Fall Apart, a true love story’ en het bijhorend educatief pakket (de 'edukit') aan.

'How To Fall Apart, a true love story' is het opmerkelijke verhaal van twee mensen die elkaar vinden door afscheid te nemen.
 
Het is een erg intieme documentaire, waarin de makers zelf in beeld komen om moeilijke, maar heel actuele thema's zoals burn-out, depressie en zelfdoding aan te kaarten. Een gewichtige thematiek, maar dankzij hun persoonlijke aanpak slagen ze erin om een hoopvolle en positieve boodschap te brengen. 

De edukit werd ontwikkeld voor jongeren van de derde graad van het secundair onderwijs, maar kan ook gebruikt worden in het hoger of volwassenenonderwijs.

Met dit pakket helpen we leerkrachten en jongeren om moeilijke thema’s zoals depressie en zelfdoding bespreekbaar te maken. Daarbij reiken we ook praktische tools aan: hoe pak je dat aan, als je een vriend(in) hebt die in de put zit?

Omdat de edukit flexibel en modulair is opgebouwd, is hij ook geschikt om de ‘gewone’ lessen in te vullen. Elke lesgever kan het pakket aanpassen naar de noden van zijn/haar leerlingen.

De film en de edukit bestellen kan via www.bevrijdingsfilms.be
Met een eenmalige aankoop van de dvd kan de school onbeperkt de film en het educatief pakket gebruiken. Dat is een eenmalige kost van 28 euro (dvd) + 4 euro (verzending) excl. btw.

De edukit is als pdf gratis te downloaden via de filmwebsite http://www.howtofall.be/#edukit of via www.klascement.net. De documentaire duurt 65 minuten, is Nederlands gesproken en ondertiteld. 


We wensen jullie een leerrijke ervaring!
 
Sofie Hanegreefs, Jelle Janssens
Anderewereldfilms
 
Homepage: http://www.howtofall.be
Filmtrailer: https://youtu.be/pBx87ZCRLho
Facebook: http://facebook.com/howtofallapart