Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

 

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze hier een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PEACECRAFT kan je voortaan op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. 5de en 6de jaars secundair onderwijs maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op het toneel.

 
DE GAME   HET THEATERSTUK
Denk je dat jouw smartphone van levensbelang is? Probeer je dan maar eens voor te stellen hoe belangrijk zo’n toestel is wanneer je vlucht voor je leven. Met de PeaceCraft game stap je in de schoenen én de smartphone van de Syrische Sara, of de Afghaanse Mohammed. Je beleeft zélf hun reis, van thuisland tot ons land, via de bekendste smartphone-apps: sms’jes, social media, berichtjes, foto’s, maps, enz. Als je batterij en je wifi het onderweg niet laten afweten, tenminste….
  Laura houdt van streetdance en traint duchtig met haar tweelingbroer Jonas en vriend Dylan. Tawfeek is een Iraakse vluchteling die een jaar geleden alleen in België arriveerde. Door een toevalligheid kruisen hun wegen elkaar. Ze vinden verbondenheid via de smartphone, muziek en dans. Maar ze stuiten ook op vooroordelen en onwetendheid langs beide kanten en besluiten uiteindelijk samen een app te bouwen rond vluchtelingen. Maar hoe ver kan Laura gaan in haar engagement? Tawfeek krijgt immers slecht nieuws …

 

Meer weten? Ga naar peacecraft.be
 
Peacecraft komt niet uit het niets. De game en theaterstuk zijn gebaseerd op verhalen van jonge vluchtelingen en gerealiseerd dankzij de expertise van !DROPS en U Move 4 Peace.
 
!DROPS is een sociaal innovatieburo dat steeds op zoek gaat naar concrete oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Altijd op maat en mensgericht.

U Move 4 Peace is de artistieke werking van vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen. De organisatie is het expertisecentrum Theater van de Onderdrukten, een vorm van participatief theater.


Met de steun van