Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Uitnodiging Boekenbeurs Teachers Day 31 oktober 2017

UITNODIGING BOEKENBEURS
Teachers Day 2017

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren uitgeverijen LannooCampus en Academia Press een dag gewijd aan leraren op de Boekenbeurs: onze befaamde Teachers Day. Een dag om (verder) kennis te maken met onze boeken en auteurs. Met in het bijzonder vijf nieuwe onderwijspublicaties die we aan u willen voorstellen.

Zoals elk jaar bieden we een gratis toegangsticket aan elke docent die intekent om één van onze programmapunten bij te wonen. Daarnaast krijgt iedere aanwezige leerkracht bij aankoop van een boek, een tweede boek gratis.

De plaatsen zijn beperkt! Inschrijven kan hier:

 

> Inschrijven

 

 

Wil je op de hoogte blijven van alle onze boeken, events en wedstrijden?
Volg ons op Facebook!

 

Programma 31 oktober

 11u00 - 11u45   Een pleidooi voor kunsteducatie   Jos Maes 
 11u45 - 12u30  Een pleidooi voor herinneringseducatie   Simon Schepers 
 14u00 - 14u40  Edunext: transformatie van het Vlaamse onderwijs   Dirk De Boe 
 14u40 - 15u20   Gekkenwerk: kleine ondeugden voor leraren   Linus Vanlaere 
 15u20 - 16u00   Klaskit: tools voor leraren   Pedro De Bruyckere 

 

 

 

 

 

Een pleidooi voor kunsteducatie

Ons onderwijs is er vandaag vooral op gericht om kinderen en jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.
Kunst en creatieve vakken staan vaak niet op dezelfde hoogte als wetenschap, wiskunde of taal.

Jos Maes houdt een betoog voor meer kunst op school. Verschillende mediafiguren zoals Thomas Vanderveken, Roos Van Acker, Wouter Deprez, Bruno Van Obbergen, Rik Torfs, Jeroen Olyslaeghers, ... hebben meegewerkt aan dit boek en reflecteren over het belang van kunst.

 > Meer info

 

Een pleidooi voor herinneringseducatie

Herinneringen aan ingrijpende gebeurtenissen blijven ons beroeren, vaak tot lang na de feiten. Ze kleuren het publieke bewustzijn en dwingen ons tot nadenken.
Welke plaats geven we aan collectieve herinneringen? Kunnen we eruit leren? En hoe geven we herinneringen door aan de volgende generatie?

Ann Dejaeghere en Simon Schepers gaan in gesprek met verschillende leerkrachten en bundelen de vele mogelijkheden van herinneringseducatie.

 > Meer info

 

Edunext: transformatie van het Vlaamse onderwijs

Onderwijsinnovatie komt in Vlaanderen te traag op gang. Het huidige onderwijsmodel kraakt in zijn voegen. Het biedt geen antwoord meer op de uitdagingen en veranderingen die in hoog tempo op ons afkomen. Bovendien staat vaak de organisatie centraal, niet de leerling.

Dirk De Boe biedt de oplossing met het transformatierad, een model dat de leerling echt centraal zet in het leerproces. Dat helpt je als 'onderwijziger' op weg naar een nieuwe school waar de leerling stap voor stap eigenaar wordt van zijn leerproces.

 > Meer info

 

 

Gekkenwerk: kleine ondeugden voor leraren

Van leerkrachten en opvoeders wordt veel verwacht. Ze moeten altijd paraat, eeuwig geduldig, steeds zorgbereid, immer evenwichtig, nooit uit het lood te slaan, mild maar rechtvaardig zijn... Geen wonder dat burn-out in het onderwijs piekt.

Linus Vanlaere en Nathalie Janssens de Bisthoven pleiten voor een streven naar het "goed genoeg" voor leerkrachten. Zij blinken niet uit in morele perfectie maar hebben de moed om hun kleine ondeugden te (h)erkennen en een plaats te geven in hun dagelijkse zorg.

 > Meer info

 

 

Klaskit: inspirerende tools voor topleraren

Goed onderwijs: iedereen heeft er een mening over. Hoe makkelijk zou het zijn als we een checklist konden maken waaraan de perfecte leraar beantwoordt? Jammer genoeg is er geen one size fits all-aanpak mogelijk.

Toch zijn er een aantal universele tools die elke leraar moet begrijpen en kan toepassen. Wetenschappelijk onderbouwd en getoetst aan de praktijk, laat Pedro De Bruyckere alle ruimte aan de creativiteit van de leraar om deze basis verder vorm te geven. Want een geïnspireerd leraar, heeft die niet het mooiste beroep ter wereld?

 > Meer info

 

 

Registreer op onze docentensite en...

  • ... blijf op de hoogte van onze nieuwe publicaties
  • ... ontvang uitnodigingen voor onze boekvoorstellingen en events
  • ... vraag gratis exemplaren aan van publicaties die je overweegt als lesmateriaal

> Registreren

 

In samenwerking met