Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu
Tijdens de STEM-dagen in Technopolis lanceerden Elia, Eandis en Infrax - in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein - ElectriCITY, een lespakket en speldoos over energie en energiebesparing.

Het pakket is ontwikkeld voor leerlingen van de lagere school (5de en 6de leerjaar) en de middelbare school (1ste en 2de jaar). Leerlingen maken, samen met de personages Kim en Tim, kennis met de verschillende aspecten van het energielandschap en het belang van energiebesparing. We bieden het lespakket gratis aan.
Leerlingen spelenderwijs laten kennismaken met energie

Het lespakket bestaat uit educatief basismateriaal en een speldoos. De speldoos bevat 3 sets van een bordspel, 1 boekje met spelregels, 1 boekje met instructies voor de leerkracht en enkele experimentenfiches om proefjes mee uit te voeren. Het educatief materiaal is online beschikbaar:

  • Een powerpointpresentatie over de thema’s die belangrijk zijn om de energietransitie te begrijpen. Niet alleen is deze presentatie perfect basismateriaal om een les voor te bereiden, de leerkracht kan ze ook in haar geheel als les presenteren.

  • Een leerlingenbundel als leerstof met vragen en invuloefeningen die de leerlingen gebruiken tijdens de les, bij de uitvoering van de experimenten of na het spelen van het bordspel.
Hoe een lespakket bestellen?

Mogelijk heeft u tijdens de STEM-dagen het pakket al besteld. Zo niet, vraag het lespakket dan gratis aan via de website www.elia.be/nl-electricity. Een link om het educatief materiaal te downloaden wordt meegestuurd met de bevestigingsmail.

Voor vragen of meer informatie kan u bellen naar de gratis infolijn 0800 11 089 of mailen naar electricity@elia.be.


Met vriendelijke groeten,

Het ElectriCITY-team