Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Financiële educatie in jouw les?

Doe mee met het project Financial Literacy @ School en word een pionier in financiële educatie!

Het project ‘Financial Literacy @ School’ wil de financiële geletterdheid van leerlingen in het secundair onderwijs verhogen en evalueren welke lesvormen hiervoor het meest effectief zijn. Het project zet ook in op financiële educatie van de leraren en het betrekken van ouders bij de leerinhouden. In de tweede ronde richt het project richt zich op het 1ste jaar van de 2de graad secundair onderwijs. Kom je nog niet in aanmerking? Volg ons project en ontdek zo wanneer jij kan meedoen met nieuw materiaal.

Het lesmateriaal voor ronde 2 is beschikbaar na de paasvakantie 2018. De lessenbundel gaat over betaalmiddelen en duurt vier lesuren. Het lesmateriaal zal bestaan uit materiaal voor de leerlingen, maar ook bijkomend materiaal voor leraren, zoals lesvoorbereidingen en extra informatie over de lesinhoud. Deelnemen aan het project vereist geen vooropleiding economie of wiskunde en het lesmateriaal is geschikt voor bijna alle vakken.

 

Klik hier voor meer info en inschrijvingen

 

Leraren, lerarenopleiders en onderzoekers aan de KU Leuven en Universiteit Antwerpen ontwikkelen in samenwerking met Wikifin.be het wetenschappelijk onderbouwd en getest (les)materiaal.

Om de effectiviteit van het lesmateriaal en lesmethodes te evalueren, is een experimentele setting opgezet. De lessen starten met een test om het niveau van financiële geletterdheid bij de leerlingen te bepalen. Na de lessen volgt een tweede test die meet of de financiële geletterdheid effectief verbeterd is bij de leerlingen. Diverse lesmethodes worden door de onderzoekers willekeurig aan de deelnemende scholen toegewezen. Alle deelnemende scholen zullen op termijn een geoptimaliseerde lesaanpak ontvangen, mét aandacht voor differentiatie en ouderbetrokkenheid.

Om volwaardig te participeren in de samenleving is een goede financiële educatie noodzakelijk. Met financiële competentie als één van de 16 sleutelcompetenties krijgt financiële educatie een grotere rol in de vernieuwde eindtermen. Wacht niet op deze hervorming maar start nu al met financiële educatie. Dit project biedt je de gelegenheid om met ondersteuning financiële educatie te introduceren op je school.

Leraren en scholen die willen deelnemen aan dit project kunnen zich hier inschrijven.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van Wikifin.be.