Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Internationale wedstrijd voor jonge foodies
Eurostar en GoodPlanet zetten duurzame voeding op de kaart

Deze wedstrijd daagt jongeren uit om een duurzaam gerecht voor zakenreizigers te bedenken. De winnende culinaire creatie zal vanaf november 2018 drie maanden lang gesmaakt worden door de passagiers van de meest prestigieuze reisklasse in de Eurostar-treinen. Via een woordje uitleg op de menukaart ontdekken de reizigers de visie en inspiratie van de winnende jonge kok. 

De 17-jarige Mathieu Coiffard creëerde het winnende recept voor de vorige editie. Nadien werkte hij samen met de internationaal bekende top-chef Raymond Blanc OBE om zijn gerecht extra finesse te geven. Vandaag kan je dit proeven in de Eurostar tussen Londen en Brussel en tussen Londen en Parijs! Een unieke kans voor jouw leerlingen om hun gerecht aan duizenden fijnproevers voor te stellen.

Nathalie Kostman, Belgische finaliste van de eerste editie, deelt in een korte videoboodschap waarom ze deelnam aan de wedstrijd. Ze verklapt ook haar tip om het beste uit jouw gerecht te halen.

We staan voor aanzienlijke milieu-uitdagingen die ons doen nadenken over zowel de herkomst en duurzaamheid als de smaak en presentatie van ons voedsel. Via deze wedstrijd willen we de aandacht vestigen op duurzame inkoop en de kwaliteit van voedsel alsook het gebruik van ingrediënten van lokale herkomst.”

Raymond Blanc, Michelin-sterrenchef, culinair directeur bij Eurostar Business Premier en juryvoorzitter van deze wedstrijd.

Voor wie?

Alle jongeren tussen 15 en 19 jaar uit België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Uiterste datum voor deelname: 29 juni 2018

Meer weten en inschrijven

Een wedstrijd van Eurostar, in samenwerking met GoodPlanet Belgium, Fondation GoodPlanet en Young People's Trust for the Environment.

 

Maakt jouw school al werk van een beleid rond gezonde en duurzame voeding? GoodPlanet, Fairtrade Belgium en Rikolto (Vredeseilanden) ondersteunen je met coaching voor het schoolteam en klastrajecten op maat.

Blijf op de hoogte van ons project GoodFood@School door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.