Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Lees scripties, breid je netwerk uit en feliciteer winnaars.

Scriptieprijs

Beste leerkracht geschiedenis,

In het kader van Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog gaan Scriptie vzw - de organisator van de jaarlijkse Vlaamse Scriptieprijs - en het Departement Buitenlandse Zaken op zoek naar sterke bachelor- en masterproeven over Wereldoorlog I.

Daarbij wordt ook een KlasCementprijs uitgereikt voor het sterkste WOI-eindwerk uit de lerarenopleiding. Die prijs, goed voor 500 euro, gaat naar de student(en) met het beste herinneringseducatieproject. 

Scriptie vzw is hiervoor op zoek naar 5 leraren die de naar schatting 8 à 10-tal inzendingen willen doornemen en beoordelen. Het gaat zowel over leraren geschiedenis uit het secundair onderwijs als leraren uit het basis- en kleuteronderwijs met affiniteit met / ervaring in herinneringseducatie.

Kort overzicht juryverloop:

  • Jurering vangt aan op 1 oktober.
  • De winnaar wordt bepaald op juryvergadering in Brussel begin november (precieze datum wordt bepaald in overleg met juryleden).
  • De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 24 november in Het Vleeshuis in Ieper.

Scriptie vzw biedt de juryleden een vrijwilligersvergoeding van 80 euro per persoon en een boekenpakket. De juryleden worden ook uitgenodigd en gefêteerd bij de uitreiking (mét receptie) op 24 november in Ieper.

Het is natuurlijk ook een unieke kans om interessante scripties te leren kennen en je netwerk uit te breiden met geëngageerde collega's.

Geïnteresseerd? Mail naar Arnaud Zonderman (coördinator Scriptie vzw).

Lees alle info over de wedstrijd.