Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu


Duurzame voeding integreren in je vak.
Ook voor jou een uitdaging?

 

Ben je leerkracht landbouw, horeca, voeding-verzorging, personenzorg of verkoop/handel? Dan zijn jouw leerlingen de producenten, aankopers, verwerkers of verkopers van ons eten van morgen. Binnenkort stappen zij mee in de transitie naar een duurzame voedselketen. Zijn de young food professionals in jouw klas klaar om de stap te zetten naar duurzaam ondernemen?

GoodFood@School geeft je klas de kans om expertise binnen de sector op te bouwen en praktijkgerichte ervaring op te doen.

Via een gratis uitwisselingstraject brengen we leerlingen en leerkrachten uit alle stappen van de voedselketen samen. Want we staan voor dezelfde uitdaging: een duurzame en gezonde voedselketen, goed voor onszelf en voor onze planeet.

 

Hier gaan we voor!
De doelstellingen van het traject

© Feedback / Jinhao Xie    
De toekomstige generatie food professionals ziet de noodzaak in van de transitie naar een duurzame voedselketen. Ze zijn vertrouwd met de principes van duurzame voeding.   Klassen die vanuit hun studierichting een link hebben met voeding leren van elkaar. Ze zijn geïnspireerd om met het thema aan de slag te gaan en gemotiveerd om de brug te slaan naar het werkveld.

 


Ben jij de geknipte leerkracht om met je klas deel te nemen?
4 keer ja? Niet twijfelen, meteen inschrijven!

  • Je geeft les in een klas van het 4e of 5e jaar (d)bso/tso.
  • Je vindt het een must om duurzaamheid te integreren in het curriculum. Nieuwe dingen ontdekken die je jaarlijks kan inzetten in je lessen is een meerwaarde.
  • Je kijkt ernaar uit om uit te wisselen met andere leerkrachten binnen je vakgebied en/of binnen de scholengroep/-gemeenschap.
  • Je wil dat jouw leerlingen afstuderen als professionals. Door hen onder te dompelen in een toekomstgericht thema vergroot je hun kansen op de arbeidsmarkt.

Bekijk het verloop van het traject in detail
Schrijf je klas in


Contact
 
  Elke Lambrechts
  e.lambrechts@goodplanet.be
  0474 11 85 48


GoodFood@School heeft één doel voor ogen: in alle Vlaamse scholen een gezond en duurzaam voedingsbeleid tegen 2021. Zowel in de keuken als in de klas als in de gehele schoolomgeving. Een ambitieuze doelstelling? Dat zeker! Maar volgens ons broodnodig!

Op de hoogte blijven van dit project? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.


             De Vlaamse overheid kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van deze publicatie.