Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Iedereen Thuis
op school
Pax Christi Vlaanderen en de Vredesweekpartners voeren de jaarlijkse vredesweekcampagne onder de slogan ‘Iedereen Thuis’. Een belangrijk thema! Iedereen heeft immers nood aan een plek waar hij of zij zich thuis voelt. Thuis is waar je veilig bent, waar je je geborgen voelt, jezelf kan zijn, op adem kan komen. Het ontbreken van zo’n thuis zorgt voor onrust, frustratie en zelfs agressie. Zo is het een essentiële factor voor een vredevolle samenleving.

Zorg jij er mee voor dat iedereen zich bij het begin het nieuwe schooljaar thuis voelt in de klas? We helpen je alvast op weg met een uitgebreid educatief aanbod!

Educatief Materiaal
Lager onderwijs
Lesbrieven

Hoe kan je met jouw klas aan de slag gaan met de vredesweekthematiek? Dankzij speciaal uitgewerkte lesbrieven helpen we jouw op weg.
Ontdek ze hier!

1ste, 2de en 3de graad
Pacasoco
 
Met de Pacasocokoffer maken je leerlingen kennis met Sabha, Yasin en Stacy, allemaal kinderen op zoek naar een plek om te leven.
Ontdek de koffer van Studio Globo hier!

2de graad
Beestenberg

'Beestenberg': een plaats waar dieren samenkomen om problemen te bespreken en op te lossen. Aan de hand van acht dieren en tien verhalen word je wegwijs gemaakt in de geweldloze conflicttransformatie
Ontdek het hier!

2de en 3de graad
Buurtwandeling
 
Neem je klas mee op pad door een diverse, boeiende buurt in Hasselt of Brussel. Leerlingen ontdekken waar leeftijdsgenoten zich op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn, waar ze zich thuis voelen
Ontdek de wandeling hier!

4de, 5de en 6de leerjaar
Pedagogische studiedag
Investeer in vredeseducatie, zo luidt één van de vier aanbevelingen van de Vredesweekcampagne.

De Vredesacademie van Pax Christi biedt kwalitatieve vorming over 'actieve geweldloosheid'. Geen hoogdravende theorieën en vergezochte modellen, maar bruikbare methodes en kapstokken, zoals geweldloze dialoog en 'peer mediation', om te werken aan vrede, iedere dag opnieuw.

Om dit in de school in praktijk te zetten stelt Pax Christi een pedagogische studiedag voor. De dag begint met uitleg over de 'whole-school approach': een keuze om met de hele school geweldloos om te gaan met conflicten en moeilijke situaties. Dit geeft de meeste kans op een positief leef- en leerklimaat. Vervolgens bieden we vier interactieve workshops aan: twee keer twee parallelle workshops, gegeven door mensen uit de schoolpraktijk. We sluiten de dag af met vier korte getuigenissen van deelnemers uit de verschillende workshops: Wat is blijven 'plakken'? Wat is onmiddelijk toepasbaar?

Ontdek alle details over de studiedag hier!
Deel dakjes!
Vredesweekactie
De Vredesweekcampagne ijvert ervoor dat iedereen zich ergens thuis mag voelen. Spreek je steun uit voor onze campagneboodschap en deel dakjes!

1.    Maak met je beide handen een dakje boven je hoofd en leg dit vast
        a. Met een foto
        b. Met de boomerang-app
2.    Deel het beeld via sociale media
        a. Twitter en Facebook: Ik stem op #IedereenThuis in @gemeente
        b. Instagram: #IedereenThuis

Doe dit met heel je klas en laat zien dat iedereen zich thuis mag voelen!
 
Ontdek hier het uitgebreide vormingsaanbod van Pax Christi over vrede en diversiteit.
 
 
 

Campagnesecretariaat
Italiëlei 98a
2000 Antwerpen
info@vredesweek.be