Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Internationale fotowedstrijd voor jonge journalisten

Een selfie om te tonen wat je aan het doen bent, even je favoriete vlog checken en tussendoor snel antwoorden met een smiley. Jongeren communiceren met beelden.

Deze fotowedstrijd laat jouw leerlingen op hun manier kennismaken met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Deze 17 wereldwijde doelstellingen moeten tegen 2030 armoede uit de wereld helpen en de planeet terug een duurzame koers laten varen. De winnaars worden gepubliceerd in de Metrokrant.

Doe mee met je klas en wie weet krijgen honderdduizenden lezers van de Metrokrant begin april de foto van jouw leerlingen te zien.

Foto is het medium, het thema kies je zelf
Geef je les in wetenschappen, talen, geschiedenis, economie, aardrijkskunde, levensbeschouwelijke vakken, PAV of techniek? Wil je vakoverschrijdend aan de slag? Het kan allemaal. Dit project biedt ook kansen om ervaringsgericht te leren en een dialoog op te starten rond communicatie en media.

Zo doe je mee
  1. Duurzame plekken rond de school ontdekken? Aandacht vragen voor klimaatactie? Inzoomen op gendergelijkheid? Kies (samen) één of meerdere doelstellingen waarrond je wil werken.
  2. Zet je leerlingen op weg met onze checklist voor een goede fotoreportage. (Beschikbaar vanaf januari op onze webpagina Young Reporters for the Environment.)
  3. Stuur hen eropuit met hun camera of smartphone.
  4. Bezorg ons voor 28 februari 2019 per leerling (of per groepje van leerlingen) één foto met pakkende titel en begeleidende tekst. De schrijftaal is Nederlands, Frans of Engels.
  5. Metrokrant publiceert de nationale winnaars begin april. De internationale winnaars worden begin juni bekendgemaakt.
Meer info en wedstrijdreglement op www.goodplanet.be
Ik schrijf me snel in*
* De eerste vijf inschrijvers krijgen ter inspiratie een fotoboek toegestuurd met beelden van Yann Arthus-Bertrand, Frans fotograaf, bekend van onder andere De aarde vanuit de hemel, en erevoorzitter van GoodPlanet Belgium.

Sustainable Development Goals
In september 2015 lanceerde de VN 17 doelstellingen voor een betere wereld. GoodPlanet werd door een professionele jury gekozen als ambassadeur van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in België. Samen met de andere SDG Voices gaan we de uitdaging aan om de SDG's bekend te maken bij de Belgische bevolking. www.sdgs.be