Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Hoe ga jij met je klas of school aan de slag rond klimaat?

Dat de bezorgdheid over ons klimaat reacties losmaakt, ook bij vele jongeren, werd de voorbije dagen heel duidelijk. Begrijpelijk dus dat je het daar in de klas wil over hebben. Jouw lessen helpen het klimaat. Zowel door het als lesonderwerp aan bod te brengen én door je werk te delen met anderen. Kijk maar:

1. Documentaire of andere video's gebruiken als binnenkomer 

Opwarming van de aarde, vervuiling, ecologie ... De kans bestaat altijd dat leerlingen het fijne er niet van af weten. Daarom dat documentaires of andere uitlegvideo's een goede inleiding zijn om je lessenreeks mee te starten. Deze negen staan voor je klaar

2. De favorieten van Kleur bekennen, 11.11.11 en andere educatieve partners 

Educatieve partners vinden klimaatverandering als thema heel belangrijk. In deze map krijg je o.a. een overzicht van het educatief aanbod om in je klas mee te werken.

3. Zeg het met ... een app 📱

De aandacht houden? Gebruik een app om in de leefwereld van je leerlingen te stappen. Zo vergelijk je via Images of Change luchtfoto's van nu met oudere foto's. Wat een verschil! Te weten komen wat er, terwijl je dit leest, as we speak met ons klimaat aan de hand is? Dat doe je via de live app van NASA.

4. Deel jouw klimaatzaak 

Inspiratie gevonden ✅ Zin om er aan te beginnen ✅ Tijd om te delen❓ Deel je materiaal en laat je collega's de mogelijkheden zien om klimaat een plaats te geven in je lessen.