Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Werken rond voeding en beweging in het basisonderwijs?

 

 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven snelt je te hulp. Met educatieve materialen waar je zo mee aan de slag gaat!

Hoe zorg je dat je nooit iets mist en op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen? Simpel! Abonneer je op onze favorietenmappen over voeding, en beweging & lang stilzitten. Want daar staan álle materialen van Gezond Leven. Hier alvast een voorsmaakje van de beschikbare educatieve materialen.

 

  • Geen idee wat je je klas kan bijbrengen over voeding of hoe je dat kan doen?
    De leerlijn voeding is de ideale inspiratiebron!
  • Wil je je klas op een speelse manier laten kennismaken met de vier basissmaken? De Proefkoffer van de Proefkampioen laat kinderen voelen, kijken, ruiken en proeven. De koffer bevat kleurrijk materiaal en een praktische handleiding. Bedoeld voor kleuters en 1ste graad lager onderwijs.

proefkoffer

  • Op dorstige momenten komt water altijd van pas. Om die wijsheid bij kinderen aan te brengen, is er de waterpas. Die moedigt kinderen op een leuke manier aan om regelmatig te drinken, en dan vooral water.
  • Wil je je klaslokaal opfleuren met een vrolijke poster? Of organiseer je een gezond ontbijt, en heb je placemats nodig? Scholen kunnen gratis materialen van de voedings- en bewegingsdriehoek bestellen zoals affiches, postkaartjes, placemats, folders ... Er worden zelfs geen verzendingskosten aangerekend! Meteen bestellen? Dat kan hier.
  • Laat je je kleuters graag meer bewegen? De Woogie Boogie bewegingstussendoortjes bestaan uit een reeks filmpjes waarin Mickey Mouse en co kleuters aansporen om recht te staan en te bewegen! Het Woogie Boogie educatief pakket ondersteunt kleuterleid(st)ers hierbij.

 

 

Wist je trouwens dat het op 3 april de Woogie Boogie Beweegdag is? Laat zien dat jouw kleuters de Woogie Boogie vibe te pakken hebben. Maak er een funky foto of filmpje van, post het met de #Woogieboogieday op Facebook of Instagram en maak kans op een verrassingspakket t.w.v. € 250!

 

 

Wil je ook het voedingsaanbod in de school gezonder maken? Lees wat een gezond aanbod is, hoe je kinderen ervoor warm maakt en hoe je ze stimuleert om voor de gezondste optie te kiezen:


In een ideale situatie giet je dit alles in een voedings- en/of bewegingsbeleid op school. Hier lees je hoe je dat doet. Heb je als school niet voldoende financiële middelen om een voedingsbeleid uit te werken? In de schoolfiche budget en sponsoring lees je waar je subsidies kan aanvragen.

Werk je in de buitenschoolse opvang? Volg de vorming Actieve Kinderopvang en ontvang handige materialen om meteen mee aan de slag te gaan. Actieve kinderopvang focust op de invulling van een kwaliteitsvol beleid rond beweging, voeding en de preventie van lang stilzitten.