Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

banner tools4schools woensdag 10 april 2019 Kortrijk XPO Hal6

 

Onderwijsbeurs voor
kleuter-, lager-, secundair onderwijs en zorgsector
van 8.30 tot 15.00 uur
Gratis toegang: online registratie via www.tools4schools.be
De eerste 1000 ontvangen een gratis goodiebag

 

 

Op woensdag 10 april vindt de onderwijsbeurs TOOLS4SCHOOLS in Kortrijk Xpo plaats. 155 standhouders informeren u over boeiende leerstrategieën en de nieuwste educatieve materialen. Bekijk alvast de indrukwekkende exposantenlijst.
Laat u ook inspireren door ons boeiend programma met topsprekers. Er is een interessant aanbod voor leraren en directie in zowel het kleuter-, lager- als secundair onderwijs.

 

10.15 tot 11.45 u. PLENUM   >> online inschrijven via www.tools4schools.be

Maak elke leerling eigenaar van zijn leerproces

door Dirk De Boe, auteur EduNext: 'Transformeer je school van binnenuit'

De wereld rondom ons verandert met duizelingwekkende snelheid. Willen we dat onze kinderen later gelukkig zijn in leven en werk, dan moeten ze hiervoor de nodige kennis, vaardigheden en attitudes verwerven.
Excellent onderwijs is hiervoor misschien wel de beste investering. Maar ons huidige onderwijsmodel biedt geen antwoord meer op de uitdagingen en veranderingen die in hoog tempo op ons afkomen.
Bovendien staat vaak de organisatie centraal, niet de leerling.
EduNext biedt met het transformatierad de oplossing om de leerling centraal te zetten in zijn leerproces. Dirk De Boe komt op interactieve wijze vertellen hoe je dit in je school samen met collega’s kunt realiseren.

 

09.00 tot 10.00 u. INFOSESSIES in Meeting Center  >> online inschrijven via www.tools4schools.be

Zelfsturende teamwerking en samenspel met gedeeld leiderschap ! Mensen willen wel veranderen maar niet veranderd worden (Fullan)

door Peter Van de Moortel, Eekhout Academy

Heel wat scholen hebben een hiërarchische organisatie en arbeidsstructuur. Het lijkt erop dat denken (beleid) boven zit en uitvoeren (doen) beneden zit in het organogram. Het gevolg is dat er heel wat weerstand en ontwijken van verantwoordelijkheid kan ontstaan bij top down aanpak.
Zelfsturende teamwerking biedt hier nieuwe perspectieven mits een goed samenspel met gedeeld leiderschap.
De sessie geeft basisinzichten, praktijkervaring en werkinstrumenten mee voor wie zich in het avontuur van 'zelfsturende teamwerking' wil engageren.

 

Verbindend communiceren in je team en in je klas

door Katrien Vergauwen, Tenz vormingen en nascholingen

Samen leven, samen werken, communiceren, afstemmen, ... is vaak niet evident. De inzichten van M. B. Rosenberg kunnen verhelderend zijn. "Geweldloze communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat", aldus Rosenberg. Het gedachtegoed geeft een houvast en praktische inzichten die we ons via oefeningen eigen kunnen maken. Wanneer teams, kinderen, jongeren, ... leren en oefenen in verbindend communiceren, is de basis gelegd voor een school- en klasklimaat waarin begrip, vertrouwen, SAMEN centraal staan.

 

Doe meer met je touchscreen

door Lien Sterck, Prowise Trainer

Het digitaal schoolbord is de oplossing om interactief te werken in de klas. We nemen een blik in de nabije toekomst waar casten, interactiviteit, VR, AR ... gewoon zullen zijn.
Tijdens de sessie wordt gebruik gemaakt van een Prowise Touchscreen. Je krijgt een overzicht van de voor- en nadelen van het digitale schoolbord. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt de meerwaarde voor de klas uit de doeken gedaan. Je zal weten hoe het digitaal schoolbord werkt en hoe je aan bijkomende info kan geraken.
Bovendien leer je de basisvaardigheden voor het gebruik van de nieuwe gratis Prowise Presenter Software kennen. Na deze sessie kan je probleemloos zelf aan de slag.

 

13.00 - 13.20 - 13.40 UNIEK IN VLAANDEREN  >> online inschrijven via www.tools4schools.be

Virtual Reality in de klas. 3 sessies van 20 minuten voor een eerste kennismaking met ClassVR

Eerst was er de smartphone-revolutie. Toen kreeg je de tabletrevolutie.
En nu, zo zeggen sommige experts, zou er een virtual reality-revolutie aan het losbarsten zijn.

Virtual reality maakt het mogelijk om een 3D-wereld te simuleren die ons helemaal omsluit. Zo lijkt het of we ‘echt’ op een andere plek zijn terwijl we daarvoor de klas niet uit hoeven.
Jarenlang was dit sciencefiction, maar vanaf dit jaar belooft VR zijn introductie in het onderwijs te doen. Aanschouwelijkheid is een belangrijk principe in het onderwijs. Dingen zelf beleven helpt om leerstof te onthouden en daar kan VR zeker toe bijdragen.

In deze sessie van 20 minuten maak je kennis met de VR-bril en de ClassVR portal met de tal van uitgewerkte mogelijkheden voor het onderwijs.

 

en verder nog

  • online registreren doe je op www.tools4schools.be
  • de eerste 1000 die online registreren krijgen een goodiebag aan de inkombalie
  • welkompakket voor studenten lerarenopleiding
  • een hartelijk onthaal voor iedereen!
  • gratis kinderopvang
  • de bar is doorlopend open
  • over de middag is het restaurant open