Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Dit beweegt er op vlak van ICT op KC

'ICT op KlasCement', het project waarmee ICT-coördinatoren en ondersteuners de nodige ondersteuning zullen krijgen, schiet binnenkort uit de startblokken! Ondertussen beweegt er op vlak van ICT van alles op jouw leermiddelennetwerk. Tijd voor een update: 

Wat nu? Ondersteuning voor Windows 10 Mobile stopt 

De ondersteuning van Windows Mobile zal dit jaar aflopen, zo maakt Microsoft bekend via zijn FAQ-webpagina. Lees het artikel en kom te weten wat jou te doen staat. 

Sexting, ook leuk en spannend

Sarah Van Gysegem, auteur van Digitaal ontmaagd, deelt met jou een artikel over het fenomeen sexting. 'Een op vijf tieners uit de derde graad blijkt seksueel getinte foto’s te versturen. Van de sexters gaat zesendertig procent volledig naakt', schrijft ze.

Wedstrijd: laat onder het artikel van Sarah een reactie achter en maak kans op een exemplaar van haar boek. 

Student zkt jouw mening 

Via deze enquête willen studenten van de Universiteit Antwerpen meer te weten komen over de ICT-coördinatoren en hun job. Vul jij de bevraging in? Zo komen zij én wij te weten waar jullie noden liggen. 

Deze drie ICT-kanjers staan voor je klaar

Niet vergeten: onze moderatoren Jan en Lien (zelf allebei ICT-coördinator) en klantenadviseur Davy (systeembeheerder op school) weten wat te doen. Ze zijn de drijvende krachten achter 'ICT op KlasCement'. Wil je hen nu al een schouderklopje geven of hen die gouden tip bezorgen? Aarzel dan niet om hen te contacteren

Maak kennis met 'ICT-coördinator van het Jaar' 

Vandaag werd de wedstrijd 'ICT-coördinator van het Jaar' opnieuw gehouden. ICT-coördinator Joris Nackaerts wist zijn collega's en de jury te overtuigen: hij mocht de eer en de prijs in ontvangst nemen. Proficiat Joris!