Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Maak gebruik van ICT-tools, beleidssjablonen en ander materiaal

De paasvakantie is achter de rug. Tijd om nóg meer in te zetten op het digitale verhaal van jouw school. Doe hieronder inspiratie en ideeën op die je samen met je schoolteam omzet in echte doelstellingen! 

SELFIE: nieuwe tool helpt scholen om in te zetten op ICT

Deze tool van de Europese Commissie verzamelt – anoniem – meningen van leerlingen, leraren en schoolleiders over hoe technologie op school wordt gebruikt. Op basis van deze input maakt de tool een momentopname (SELFIE) van de sterke en zwakke punten van een school op vlak van gebruik van digitale onderwijs- en leertechnologieën. 

Geïnteresseerde scholen kunnen intekenen op het SELFIE-platform en de zelfreflectie in hun school organiseren.

Doe mee!

Maak werk van jullie ICT-beleidsplan 

Na de SELFIE komt de actie. Maak werk van dat ICT-beleidsplan. Het ontwikkelen en gebruiken van zo'n plan in een school of scholengroep is sterk aan te raden. Zorg voor een handig werkdocument. Ons sjabloon voor een ICT-beleidsplan helpt je op weg. 'Goed handvat om mee aan de slag te gaan', laat Cas weten. 

Gebruik de tips en trucs van deler Frank

Frank deelt wat jij zoekt: een interessante handleiding met tips over uiteenlopende zaken waarmee je als ICT-coördinator of systeembeheerder in aanraking komt. Zwoeg je op het vinden van een handige paswoordmanager? Via dit item krijg je er info over.