Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Jouw aanbod bekend maken bij leerkrachten! Hoe kan dat via KlasCement?

KlasCement is een digitaal platform en netwerk waar leerkrachten en organisaties leermiddelen uitwisselen. Het bestaat al meer dan twintig jaar en is ondergebracht bij het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Overheid. Jij hebt een account op deze website en volgens je profiel ben je actief in een organisatie met een educatief aanbod.

Zulke organisaties kunnen hun aanbod snel en opvallend bekend maken bij hun onderwijsdoelgroep via KlasCement. En velen doen dat al!

Bekijk de 1'-video met het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie ...

UITNODIGING: INFOMOMENT / OPLEIDING

Op donderdag 13 juni 2019 geeft KlasCement een uniek moment ingepland om jou te tonen hoe anderen het aanpakken. Je krijgt concrete voorbeelden van organisaties die hun materiaal ook via KlasCement delen, initiatieven die werken met favorietenmappen en die mappen ook op hun eigen site aanbieden, projecten die samenwerken aan een deelsite bij KlasCement, organisaties die geen eigen databank meer ontwikkelen maar gewoon alle materiaal meteen via KlasCement delen met hun doelgroep, ...   

KlasCement bestaat intussen uit een netwerk van bijna 200 000 actieve leden, waarmee het ongeveer 60% van de Vlaamse leerkrachten (zowel uit het basisonderwijs als het secundair onderwijs) bereikt. Al 2 600 organisaties maken ondertussen ook deel uit van dit netwerk. De wekelijkse nieuwsbrief brengt de leden op de hoogte van nieuwe leermiddelen of interessant nieuws voor leerkrachten. Met tienduizenden zoeken ze dagelijks via trefwoorden naar lesmateriaal dat aansluit bij hun leerdoelen.

Heeft je organisatie een educatief aanbod of stel je informatie beschikbaar aan scholen of leerkrachten? Dan is KlasCement ongetwijfeld dé manier om hen te bereiken.

Er zijn tal van vormen om samen te werken, waarbij het gewone delen één van de eenvoudigste manieren is om je materiaal bij onze leden onder de aandacht te brengen. Maar hoe deel je best? 

We tonen je graag alle opties, van beginner tot expert. Twijfel niet, want er zijn maar 40 plaatsen en we organiseren zo'n infomoment écht niet vaak. Dit is een unieke kans.
We beperken de groep tot 40, zodat je ook makkelijker individueel geholpen kan worden.

Je krijgt concrete tips om aan de slag te gaan en we geven je criteria waarop je moet letten om je leermiddel en je organisatie relevant te maken voor gebruik in de klas én dus voor KlasCement. De moderatoren van KlasCement lichten dit graag toe. Je gaat naar huis met extra werk, maar het zal de impact van je werk vergroten :)

Praktisch

Het infomoment vindt plaats op donderdag 13 juni 2019 in het Herman Teirlinckgebouw (Tour&Taxis) in Brussel.
Zie https://www.vlaanderen.be/vlaamse-overheid/gebouwen/herman-teirlinckgebouw.
Je bent welkom vanaf 13.30 uur. We starten om 14.00 uur. Einde om 16.00 uur.

Inschrijven verplicht!

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Doe dit zo snel mogelijk via http://tinyurl.com/kcorg2019.

Voor meer info of vragen kan je terecht bij hans@klascement.net.

Graag tot dan!

Het KlasCementteam