Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

 

Van 21 september tot en met 2 oktober 2019 loopt de 30ste Vlaamse Vredesweek. Pax Christi Vlaanderen en meer dan dertig partners roepen met de campagneslogan ‘Bouwen aan vrede: Mag het wat m€€r zijn?’ op om meer te investeren in vrede.

België zetelt in 2019 en 2020 in de VN-Veiligheidsraad onder het motto ‘Consensus smeden, bouwen aan vrede’. Een krachtige boodschap, die meer dan ooit nodig is. Maar mooie woorden volstaan niet. Daarom roepen we de federale regering op tot concrete actie en extra engagementen. Dat is ook dringend nodig, want de afgelopen jaren werd stevig het mes gezet in concrete Belgische engagementen.

Met een uitgebreid educatief aanbod, willen we kinderen en jongeren sensibiliseren en informeren over de thematiek. Vrede is een zaak van ons allemaal. Ga vandaag nog aan de slag!

Educatief aanbod
Lager onderwijs
Lesbrieven

Hoe kan je met jouw klas aan de slag gaan met de vredesweekthematiek? Dankzij speciaal uitgewerkte lesbrieven helpen we jouw op weg.
Ontdek ze hier!
Verjaardagskalender
Zet vrede heel het jaar door in de kijker met deze mooie kalender met tekeningen en gedichten van kinderen over oorlog en vrede. Elke maand worden andere facetten belicht.
Ontdek de kalender hier!
Expeditie WareWare

Ontdek een uniek rondreizend educatief project met inleefatelier. De ontdekkingsreis toont dat vrede ondanks alle verschillen mogelijk is
Meer info hier!

5 - 8 jaar
MIK@DOE
 
Een educatief pakket voor lagere scholen om de leerlingen te leren nadenken over problemen en oplossingsgericht te werken.
Ontdek het pakket hier!
Vouwen voor vrede
Vredesweekactie
 

Vind je ook dat er nood is aan meer middelen voor vrede? Zet de Vredesweek-campagne dan symbolisch kracht bij en vouw een kraanvogel, het symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld. Kraanvogels uit heel Vlaanderen en Brussel worden verzameld aan de IJzertoren in Diksmuide. Op 2 oktober 2019 bezorgen vertegenwoordigers van de Vredesweek ze in Brussel aan onze beleidsmakers.

Hoe ga je samen met je klas aan de slag?

  1. Registreer je actie via www.vouwenvoorvrede.be.
  2. Zorg voor vierkant vouwpapier. Je kan speciaal voor de actie bedrukte velletjes (per 100) met infoflyer bestellen op bovenstaande website, of andere kleurrijke stukken papier gebruiken.
  3. Vouw kraanvogels. Maak foto’s van je vouwactie en tag ze op sociale media met #vouwenvoorvrede, of stuur ze naar vouwenvoorvrede@vredesweek.be.  
  4. Zet je kraanvogels af aan een regionaal inzamelpunt (adressen via een mail naar vouwenvoorvrede@vredesweek.be) of breng ze naar de IJzertoren in Diksmuide. 
Vouw met ons mee! Hoe meer kraanvogels hoe krachtiger het signaal.

 
Ontdek hier het uitgebreide vormingsaanbod van Pax Christi over vrede en diversiteit.
 
 

Campagnesecretariaat
Italiëlei 98a
2000 Antwerpen
info@vredesweek.be