Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

 

Van 21 september tot en met 2 oktober 2019 loopt de 30ste Vlaamse Vredesweek. Pax Christi Vlaanderen en meer dan dertig partners roepen met de campagneslogan ‘Bouwen aan vrede: Mag het wat m€€r zijn?’ op om meer te investeren in vrede.

België zetelt in 2019 en 2020 in de VN-Veiligheidsraad onder het motto ‘Consensus smeden, bouwen aan vrede’. Een krachtige boodschap, die meer dan ooit nodig is. Maar mooie woorden volstaan niet. Daarom roepen we de federale regering op tot concrete actie en extra engagementen. Dat is ook dringend nodig, want de afgelopen jaren werd stevig het mes gezet in concrete Belgische engagementen.

Met een uitgebreid educatief aanbod, willen we jongeren sensibiliseren en informeren over de thematiek. Vrede is een zaak van ons allemaal. Ga vandaag nog aan de slag!

Educatief Aanbod
Secundair onderwijs
Lesbrieven

Hoe kan je met jouw klas aan de slag gaan met de vredesweekthematiek? Dankzij speciaal uitgewerkte lesbrieven helpen we jouw op weg.
Ontdek ze hier!
Inleefspel
 
Begeef je in de wereld van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en werk als diplomaat aan een veiligere wereld.
Ontdek het gratis spel hier!

Vanaf 16 jaar
Wapens laten schieten

Wie kan van zijn land een wereldmacht maken en wie laat zich verleiden tot een nucleaire oorlog? Of wie kiest, net zoals de Vredesweek, voor diplomatie én investeert in vrede? 
Ontdek het spel hier!

Vanaf 16 jaar
Missie 2030
 
Ontdek op een speelse manier de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG’s) zoals SDG 16 'Vrede, justitie en sterke publieke diensten'.
Ontdek het spel hier!

Vanaf 16 jaar
Vouwen voor vrede
Vredesweekactie
 

Vind je ook dat er nood is aan meer middelen voor vrede? Zet de Vredesweek-campagne dan symbolisch kracht bij en vouw een kraanvogel, het symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld. Kraanvogels uit heel Vlaanderen en Brussel worden verzameld aan de IJzertoren in Diksmuide. Op 2 oktober 2019 bezorgen vertegenwoordigers van de Vredesweek ze in Brussel aan onze beleidsmakers.

Hoe ga je samen met je klas aan de slag?

  1. Registreer je actie via www.vouwenvoorvrede.be.
  2. Zorg voor vierkant vouwpapier. Je kan speciaal voor de actie bedrukte velletjes (per 100) met infoflyer bestellen op bovenstaande website, of andere kleurrijke stukken papier gebruiken.
  3. Vouw kraanvogels. Maak foto’s van je vouwactie en tag ze op sociale media met #vouwenvoorvrede, of stuur ze naar vouwenvoorvrede@vredesweek.be.  
  4. Zet je kraanvogels af aan een regionaal inzamelpunt (adressen via een mail naar vouwenvoorvrede@vredesweek.be) of breng ze naar de IJzertoren in Diksmuide. 
Vouw met ons mee! Hoe meer kraanvogels hoe krachtiger het signaal.

 
Ontdek hier het uitgebreide vormingsaanbod van Pax Christi over vrede en diversiteit.
 
 

Campagnesecretariaat
Italiëlei 98a
2000 Antwerpen
info@vredesweek.be